JAV senatoriai siūlo keisti Irako Maliki vyriausybę

Du įtakingi JAV senatoriai pirmadienį pasiūlė, kad Irako parlamentas pakeistų premjero Nouri al Maliki (Nurio Malikio) vyriausybę, jei ji neišnaudos „paskutinės galimybės” siekiant politinio susitaikymo.

Senato Ginkluotųjų pajėgų komiteto pirmininkas Carlas Levinas (Karlas Levinas) ir įtakingas respublikonas Johnas Warneris (Džonas Vorneris) po dviejų dienų vizito Irake sakė, kad nejaučia optimizmo dėl kompromiso perspektyvos.

„Manome, kad pastarojo meto … Irako politinių lyderių susitikimai galėtų būti paskutinė šios vyriausybės galimybė išspręsti Irako politinę krizę”, – sakoma bendrame senatorių pareiškime.

„Ir, mūsų nuomone, jei tai žlugs, Irako Atstovų Tarybai ir Irako liaudžiai reikės įvertinti Irako vyriausybės darbą ir nustatyti, kokių reiktų imtis Irako konstituciją atitinkančių veiksmų tikrai vienybės vyriausybei suformuoti ir tiems įsipareigojimams įvykdyti”, – sakoma dokumente.

Per telekonferenciją atsakinėdamas į žurnalistų klausimus C.Levinas sakė, kad Irako lyderiai nepasiekė savo politinių tikslų dėl dalijimosi valdžia ir ištekliais, „debaasifikacijos” įstatymų modifikavimo, provincijų rinkimų suplanavimo ar konstitucijos pataisų.

JAV prezidento George’o W.Busho (Džordžo V.Bušo) atstovas, kuris buvo Kanadoje vykusiame Šiaurės Amerikos lyderių susitikime, sakė, jog Baltieji rūmai yra įsitikinę, kad N.al Maliki vyriausybė įveiks kliūtis kelyje politinio susitaikymo link.

„Manome, kad premjeras Maliki ir Prezidentinė taryba sugebės atlikti šį svarbų darbą, darbą, kuris vyksta vietos lygiu, kur matome susitaikymą „nuo apačios į viršų”, – sakė Nacionalinės saugumo tarybos atstovas Gordonas Johndroe’as (Gordonas Džondras).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.