A.Katulis – į elitinę Suomijos lygą

Artūras Katulis tapo pirmuoju lietuviu, rungtyniausiančiu Suomijos elitinėje ledo ritulio lygoje. 26 metų šalies rinktinės gynėjas po peržiūros pasirašė kontraktą su „SaiPa Lappeenranta” klubu. Sutarties detalės neskelbiamos.

Pastarosiose Suomijos pirmenybėse „SaiPa Lappeenranta” užėmė dvyliktąją vietą. Suomijos SM lyga yra viena iš penkių stipriausių Europoje. Senojo žemyno elitui dar priskiriami Rusijos, Švedijos, Čekijos ir Šveicarijos čempionatai.

Praėjusį sezoną A.Katulis žaidė Danijos „Soenderjyske” komandoje, o prieš tai atstovavo dviem Rusijos aukščiausiosios lygos (antra pagal pajėgumą šios šalies ledo ritulio lyga) klubams – Leninogorsko „Neftianik” ir Saratovo „Kristal”.

Į užsienį kviečiami ir jaunieji šalies ledo ritulininkai. Net trys Elektrėnų ledo ritulio mokyklos auklėtiniai išvyko rungtyniauti už Atlanto. Perspektyviausi šalies puolėjai Povilas Verenis ir Tadas Kumeliauskas bei vartininkas Artūras Kuzmičius kitą sezoną rungtyniaus AEHL („America East Hockey league”) jaunimo lygos, įsikūrusios JAV šiaurės rytų dalyje, Ekseterio „Seawolves” ekipoje. Visi trys yra 17-mečiai, tačiau praėjusį sezoną sėkmingai atstovavo ne tik šalies jaunių (iki 18 metų), bet ir jaunimo (iki 20 metų) rinktinėms. P.Verenis ir A.Kuzmičius su šalies nacionaline rinktine buvo išvykę ir į Slovėnijoje vykusį pasaulio I diviziono čempionatą. Praėjusį sezoną P.Verenis ir T.Kumeliauskas rungtyniavo Latvijoje – Liepojos „Metalurgs” komandoje, o A.Kuzmičius žaidė Elektrėnų „Energijos” jaunimo ekipoje, nors dažnai gindavo ir pagrindinės komandos vartus. Kartu su šia trijule už Atlanto galėjo iškeliauti ir Kauno „Tigrų” gynėjas Karolis Nekraševičius, bet jis paskutiniu momentu pasiūlymo atsisakė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.