Antrankiai nesutrukdė chuliganui pabėgti

Šeštadienį Palangoje nuo patrulių paspruko antrankiais surakintas vaikinas. Dėl specialiųjų priemonių praradimo bei paties įvykio kurorto policijos komisariate pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Šeštadienį tuoj po vidurnakčio, J. Basanavičiaus gatvėje patruliuojantys Viešojo saugumo tarnybos Kauno dalinio specialiosios kuopos pareigūnai prie visą parą veikiančio prekybos centro pastebėjo besimušančių jaunuolių grupę. Du vaikinai jau gulėjo ant žemės, o aplinkiniai juos spardė.

Patruliai pareikalavo nedelsiant nutraukti muštynes, tačiau kai kurie iš besimušančiųjų paklusti nepanoro. Vėliau komisariate parašytame policijos pareigūnų paaiškinime teigiama, kad esant būtinybei veikti kuo skubiau nesant galimybių kitais būdais nutraukti jų neteisėtus veiksmus policininkai panaudojo specialaiąsias priemonęs. Niekaip nusiraminti nenorėjusiems peštukams buvo suduoti keletas smūgių gumine policininko lazda per kojas. Jiems pargriuvus buvo pranešta, kad yra sulaikomi, Jaunuoliai blaškėsi ir priešinosi pareigūnams, todėl jiems buvo uždėti antrankiai.

Vos pabaigę raminti muštynes vienoje vietoje patruliai pastebėjo, kad kilo grumtynės tarp kitų beveik visai šalia, irgi greta prekybos centro stovėjusių vyriškių. Pastarieji irgi nepanoro susitarti su pareigūnais gražiuoju. Manoma, kad jie buvo išgėrę. Reikalavimą nutraukti peštynes jie ignoravo. Policininkams teko palikti sulaikytuosius ir surakintuosius antrankiais ir pulti skirti besimušančiųjų. Išskyrus mušeikas pareigūnai pastebėjo, kad pirmosiose muštynėse sulaikytas jaunuolis, kuriam buvo uždėti antrankiai, dingo. Jo sulaikyti taip ir nepavyko. Taip pat vakar dar nebuvo nustatyta dingusiojo asmenybė.

Pasak Palangos policijos komisariato atstovės Erikos Geštautaitės, į komisariatą buvo pristatyti du muštynėse sulaikyti neblaivūs jaunuoliai, kurie buvo nubausti administracine tvarka už chuliganizmą. O dėl dingusių antrankių komisariate pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Palangos viešosios tvarkos pareigūnai jau seniai pastebėjo, kad pirmoji neramumų banga miestelyje kyla apie 1 valandą nakties. Tokiu metu iš uždaromų kavinių išeinantieji ima kabinėtis prie namo traukiančių praeivių, o linksmybėms pratęsti pinigų pritrūkę chuliganai tamsoje plėšia poilsiautojus.

Apie penktą ryto poilsiautojų miegą ima trikdyti pergėrusių kompanijų riksmai. Tai – uždaromų naktinių diskotekų ir barų lankytojai. Susidūrusios dvi tokios agresyvios grupės taikiai prasilenkti nebegali.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.