Buldozeriais – per teisę į nuosavybę

Projektuotojai ir statybininkai pamynė teisę į nuosavybę.

Apsižioplinę projektuotojai pamiršo susitarti su žemės savininke, kad leistų per jos sklypą tiesti kanalizacijos trasas.

Klaipėdietė Regina Skarbalienė Klaipėdos rajone Dumpių kaime jau 2002-aisiais turėjo 1,19 hektaro žemės, kuri buvo atkelta iš Šilutės rajono kaip kompensacija už turėtą sklypą.

Praėjusią savaitę jos vyras Pranas Skarbalius nustėro pamatęs, kad jo žemėje šalia plento į Šilutę iškasinėta. Buvo sugadintas apie 20 metrų pločio ir 75 metrų ilgio sklypo ruožas.

Vyras kreipėsi, kad bendrovė, kuri tiesė kanalizacijos trasą nuo Rimkų iki Klaipėdos nuotekų valyklos, sustabdytų darbus.

„Iš pradžių jie nutraukė darbus, tačiau kitą dieną vėl tiesė trasą. Vienas bendrovės atstovas mane išbarė, manydamas, kad išsigąsiu ir leisiu mūsų žemėje daryti ką tik jie nori be savininkų žinios”, – pasakojo P.Skarbalius.

Bendrovės „Klaipėdos vanduo”, kuri yra darbų užsakovė, generalinis direktorius Leonas Makūnas sakė, kad projektuotojai padarė klaidą ir ne su visais savininkais suderino, kad būtų leista kasinėti sklypus.

Anot L.Makūno, savininkams, kurių žemėje vyko darbai, buvo kompensuota už sugadintą derlių ir už sumažėjusį derlingumą, nes maišant gruntą sunaikinamas derlingasis sluoksnis.

„Jau keletas savininkų reiškė mums pretenzijas, kad tiesiame trasas per jų sklypus. Tačiau paaiškėjo, kad nuosavybę jie yra įsiteisinę vos prieš keletą mėnesių. O leidimą kasti davė buvę žemės savininkai”, – pasakojo generalinis direktorius.

Kauno bendrovės „Patvanka”, kuri rengė projektą, projekto vadovas Gediminas Kemzūra pripažino, kad buvo apsižioplinta.

„Vienintelės Reginos Skarbalienės sklypas, per kurį tiesiama kanalizacija, yra Dovilų seniūnijoje, o visi kiti – Priekulės seniūnijos gyventojų.

Su pastaraisiais savininkais buvo kalbėta susirinkime, į kurį nebuvo pakviesta kitoje vietovėje turinti sklypą savininkė. Įvyko klaida, kurią mes pripažįstame ir stengsimės ištaisyti”, – sakė G.Kemzūra.

P.Skarbalius supranta, kad trasą per jo žemę reikėjo tiesti. Jis būtų davęs leidimą, jei kas nors būtų taręsis dėl kompensacijos.

„Mane rasti nesunku – gyvenu Klaipėdoje Šaulių gatvėje. „Žemės ir kito nekilnojamojo turto kadastro ir registro” įmonėje mano duomenys yra. Todėl keista, kad kai kas nesiskaito su mūsų konstitucinėmis teisėmis į nuosavybę”, – teigė vyras.

G.Kemzūra tvirtino, kad žemės darbai vyko kelio sanitarinės apsaugos zonoje. Todėl esą didelių nuostolių sklypo savininkai nepatyrė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.