Atleidimas iš darbo priminė pasityčiojimą

Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjas Naglis Puteikis šiandien tapo bedarbiu – vakar jis oficialiai atleistas iš darbo.

Tačiau atsisveikinimas su darbuotoju, kuris padaliniui vadovavo šiek tiek daugiau nei metus, priminė pasityčiojimą.

Kultūros paveldo departamento (KPD) direktorius Albinas Kuncevičius melavo žurnalistams, kad sprendimą dėl nuobaudos N.Puteikiui priims pirmadienį, nors įsakymą dėl atleidimo jau buvo pasirašęs penktadienį.

Pasižymėjo ir vakar iš Vilniaus atvykusi delegacija. Prie N.Puteikio akių ji ėmėsi keisti jo buvusio kabineto duris, kad paveldosaugininkas naktį neatsėlintų „paderinti” dokumentų.

Melavo, nes taip norėjo

Vakar paklaustas, kodėl melavo žurnalistams, A.Kuncevičius teigė, jog apie pasirašytą įsakymą nepranešė, nes su juo reikėjo pirmiausiai supažindinti N.Puteikį.

„Dar betrūko, kad N.Puteikis apie atleidimą sužinotų iš žiniasklaidos. Valdininkai atleidinėjami ne laikraščiuose”, – sakė A.Kuncevičius.

N.Puteikis į tokius pasiaiškinimus reagavo ironiškai: „Tikriausiai departamentas neturi fakso aparato, todėl penktadienį negalėjo atsiųsti įsakymo. Direktorius, matyt, nežino mano telefono numerio, nes nepaskambino”.

Paveldosaugininkas apie atleidimą sužinojo vakar rytą atėjęs į darbą. 8 valandą prie padalinio durų jo laukė delegacija iš Vilniaus centrinio departamento, kuri ir įteikė įsakymą apie atleidimą.

Pažeidė Konstituciją

Priežastimis atleisti N.Puteikį tapo mėnesio pradžioje kilęs skandalas, kai paveldosaugininkas esą neteisėtai sustabdė statybas I.Simonaitytės bibliotekoje.

Šį konfliktą tyrusi komisija konstatavo, jog N.Puteikis padarė tarnybinį nusižengimą ir siūlė jam skirti griežtą papeikimą. Tačiau KPD direktorius skyrė griežčiausią nuobaudą.

Įsakyme konstatuojama, kad N.Puteikis, priėmęs sprendimą dėl statybų sustabdymo, sutrikdė valstybės investicinį projektą, sukėlė neigiamą poveikį bibliotekai bei padarė finansinės žalos darbus atliekančiai bendrovei. Taip jis esą pažeidė Konstituciją, įstatymus, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi.

N.Puteikis sprendimą dėl tarnybinės nuobaudos ir komisijos išvadas ketina skųsti teismui.

Greitai „sugedo”?

Buvusio Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjo nuomone, jis atleistas ne dėl padarytų nusižengimų, o todėl, jog neatitiko KPD ir Kultūros ministerijos pozicijos.

„Viename posėdyje, kuriame dalyvavo nemažai paveldosaugininkų, kultūros ministras Jonas Jučas kelis kartus aiškiai ir kategoriškai pasakė, kad saugome per daug vertybių ir per griežtai. Ar tai nėra akivaizdus spaudimas žemesnio rango valstybės tarnautojams?” – retoriškai klausė N.Puteikis.

Jis taip pat negailėjo kritikos ir KPD direktoriui A.Kuncevičiui, kuris „būdamas suvalkiečiu neatlaikė išbandymų verslu”.

A.Kuncevičius tvirtino, jog pasirašė atleidimo įsakymą dėl nepatenkinamos Klaipėdos teritorinio padalinio skyriaus veiklos.

Praėjusių metų N.Puteikio darbas buvo įvertintas labai gerai. A.Kuncevičius už tai pavaldinį net turėjo paskatinti.

Tačiau vietoj paskatinimo N.Puteikis gavo griežtą papeikimą, nes girtas pateko į policijos komisariatą, iškoneveikė pareigūnus ir taip pažemino valstybės tarnautojų vardą.

„Tai, jog N.Puteikis dirbo labai gerai, ir buvo vienas iš mano subjektyvių niuansų, kad tuomet už padarytą nusižengimą skyriau tik griežtą papeikimą”, – sakė A.Kuncevičius.

Kodėl direktoriaus akyse pavaldinys per kelis mėnesius „sugedo”?

„Galbūt visuomeninė ir politinė veikla pradėjo trukdyti dirbti tiesioginį darbą? Gal nebeužtenka laiko? Juk ir valdininkams, ir politikams atlyginimas mokamas ne už tai, kad ateitų į darbą, bet kad ir dirbtų”, – priežasčių ieškojo A.Kuncevičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.