Žemės drebėjimo nusiaubtame Peru plinta ligos ir plėšikavimas

Sekmadienį sveikatos apsaugos pareigūnai Peru pradėjo kovą su infekcinėmis ligomis, o prezidentas Alanas Garcia (Alanas Garsija) pagrasino žemės drebėjimo nusiaubtoje šalyje įvesti komendanto valandą, jeigu nesiliaus plėšikavimas.

„Įsakiau imtis griežčiausių priemonių ir prireikus netgi įvesti komendanto valandą”, – žurnalistams sakė A.Garsija, nuo penktadienio stebintis, kaip vyksta gelbėjimo operacijos labiausiai žemės drebėjimo nuniokotame Pisko mieste.

Dėl gausėjančių pranešimų apie plėšikavimą ir užpuolimus, A.Garcia šeštadienį į labiausiai žemės drebėjimo paliestą kraštą nusiuntė papildomas karių pajėgas ir pažadėjo, jog pareigūnai palaikys ramybę „nesvarbu, kiek tai kainuotų”.

Tiesa, iš pradžių A.Garcia bandė nuleisti negirdomis pranešimus apie plėšikavimą Pisco ir Činčos miestuose, sakydamas, jog tai tėra gandai.

Tačiau RPP radijo reporteris Činčoje net apsiverkė, pasakodamas apie mieste įsigalėjusią savivalę ir įstatymų nepaisymą. Pasak jo, žemės drebėjimo nusiaubtas miestas dabar priklauso tik nuo plėšikaujančių ginkluotų banditų grupių malonės.

Vyriausybės pranešime teigiama, jog į Pisko, Činčą, Iką ir Kanetę buvo išsiųsta 1000 karių tam, kad padėtų ten patruliuojantiems 2 tūkst. policijos pareigūnų. Pasak pranešimo, kareiviams įsakyta „griežtai tvarkytis” su plėšikavimu.

Sveikatos apsaugos ministras Carlos Vallejos (Karlosas Valjechosas) teigė, kad šiame pakrantės mieste, esančiame už daugiau nei 240 kilometrų į pietryčius nuo sostinės Limos, apie 1,5 tūkst. gydytojų ir seselių stengiasi užkirsti kelią infekcinių ligų epidemijai tarp žemės drebėjimo aukų.

Oficialus ketvirtadienį įvykusio didžiulio 8 balų pagal Richterio skalę žemės drebėjimo aukų skaičius sekmadienį siekė 500. Daugiau nei 1600 žmonių buvo sužeista.

Tačiau dar nėra žinoma, kiek žmonių dingo be žinios. Apytiksliais duomenimis, pasak vietos žiniasklaidos, nuo žemės drebėjimo vienaip ar kitaip nukentėjo 200 tūkst. žmonių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.