„Muzikinis keltas” atsisveikina anšlagu

Šįvakar ir rytoj keltas „Nida” išplauks į paskutiniuosius vasaros festivalio „Muzikinis pajūris” reisus.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro ir AB „Smiltynės perkėla” jungtinis projektas „Muzikinis keltas”, kurio metu liepą ir rugpjūtį buvo surengtos 29 muzikinės kelionės po Kuršių marias, sulaukė didelio publikos susidomėjimo.

Anot Muzikinio teatro vyriausiosios administratorės Vitos Petrauskienės, nepaisant sudėtingos projekto pradžios, kuriai koją pakišo prastas pajūrio vasaros oras, bei neįprastų sąlygų, kurios nebuvo palankiausios solistams bei muzikos instrumentams, žiūrovų gausa pranoko rengėjų lūkesčius.

Visi bilietai išpirkti ir į šį savaitgalį vyksiančius paskutiniuosius renginius kelte „Nida”.

Iš viso per du festivalio mėnesius kelte įvairiausios muzikos – klasikinių kūrinių, estrados pavyzdžių, liaudies dainų – spėjo pasiklausyti net 8000 žmonių. Jų gretose buvo gausu ne tik klaipėdiečių, bet ir svečių iš Vokietijos, Skandinavijos šalių, JAV.

Didelio dėmesio sulaukė ir „Muzikinio pajūrio” renginiai teatre – devynis festivalio spektaklius pamatė 2000 žiūrovų – bei gastrolės Pagėgiuose bei Juodkrantėje.

Anot Muzikinio teatro marketingo skyriaus specialistės ryšiams su visuomene Agnės Jankauskaitės, šiuo metu daugiausia dėmesio skiriama artėjančiam teatro sezono startui. Tačiau jau pagalvojama ir apie tai, kad „Muzikinis keltas” galėtų tapti tęstiniu projektu.

Už tai pasisako ir „Smiltynės perkėlos” generalinis direktorius Algirdas Žukauskas. „Nors man keltai – ne atrakcija, o darbas, su malonumu klausiausi E. Paulo dainų bei neapolietiškų dainų „O, saule mano!..” programų, – sakė jis.

– Jei kitąmet teatras turės tokio pobūdžio iniciatyvą – mielai prisidėsime darkart. Jokių pajamų iš šio projekto mūsų bendrovė negauna – esame jo mecenatai, kuriems malonu dalyvauti Klaipėdos kultūriniame gyvenime.”

Muzikinio teatro gerbėjai į naujojo sezono renginius bus pakviesti, planuojama, rugsėjo ir spalio sandūroje.

Sezoną pradės Paulo Abrahamo operetė „Balius Savojoje”, naujasis pastatymas vaikams – Antano Kučinsko pjesė „Bulvinė pasaka, bus rodoma ir vos prieš kelias savaites pristatyta „Muzikinio pajūrio” festivalio „vinis” – pirmoji iki mūsų dienų išlikusi opera Klaudijo Moteverdžio „Orfėjas”, režisieriaus Jono Vaitkaus ir Muzikinio teatro trupės pastatyta drauge su vokiečių kūrybine grupe.

Pastarasis pastatymas, beje, pradžiugins ne tik klaipėdiečius, bet ir Vilniaus, Kauno, Kaliningrado ir kitų miestų, kuriuose Muzikinis teatras ketina rengti gastroles, gyventojus.

Anot V. Petrauskienės, svarstoma galimybė su šia opera vykti gastrolių ir į kitus Rusijos miestus, mat šis projektas sulaukė didelio šios šalies žiniasklaidos, pavyzdžiui, TV kanalo „Kultūra”, susidomėjimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.