Sudarė komisiją V. Pociūno žūties aplinkybėms tirti

Ministras Pirmininkas Gediminas Kirkilas penktadienį sudarė darbo grupę (nuolatinę komisiją) Baltarusijoje praėjusiais metais žuvusio karininko ir diplomato Vytauto Pociūno žūties aplinkybių tolesniam tyrimui.

Komisijai vadovaus leidinio „Naujasis židinys – Aidai” vyriausiasis redaktorius Vytautas Ališauskas.

Komisijoje taip pat dirbs Užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas, Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinis direktorius Povilas Malakauskas, generalinio prokuroro pavaduotojas Gintaras Jasaitis, europarlamentarai Vytautas Landsbergis ir Aloyzas Sakalas, Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Justinas Karosas, buvęs kariuomenės vadas Jonas Kronkaitis, užsienio reikalų ministro patarėjas Jurgis Jurgelis.

Anot Premjero patarėjos Nemiros Pumprickaitės, komisiją nuspręsta sudaryti dėl visuomenėje iškeltų dvejonių dėl V. Pociūno žūties aplinkybių. Jeigu komisija nuspręs, kad prokurorų tyrimas buvo neišsamus, bus dar kartą kreipiamasi į Generalinę prokuratūrą dėl bylos ikiteisminio tyrimo atnaujinimo.

Tikimasi, kad Premjero sudarytai darbo grupei bus leista susipažinti su Generalinės prokuratūros atlikto ikiteisminio tyrimo medžiaga. Pernai Baltarusijoje žuvusio Lietuvos pulkininko ir diplomato V. Pociūno artimieji, pasigedę išsamaus aplinkybių tyrimo, prašė atnaujinti ikiteisminį tyrimą dėl jo žūties aplinkybių. Karininko artimieji prašė ištirti, ar V. Pociūno žūtis nėra susijusi su jo darbu Valstybės saugumo departamente.

Tokias abejones yra išsakiusi ir specialioji Seimo komisija, tyrusi VSD veiklą.

Atnaujinti tyrimą dėl buvusio VSD karininko žūties Generalinę prokuratūrą ragino ir Prezidentas.

Generalinė prokuratūra V. Pociūno našlės prašymą atnaujinti tyrimą atmetė. Esą lapkritį nutrauktas ikiteisminis tyrimas, pagal kurį V. Pociūnas per Bresto viešbučio langą iškrito pats, atsakė į visus klausimus.

Šį sprendimą žuvusiojo našlė Liudvika Pociūnienė apskundė aukštesniajam prokurorui, tačiau jis skundą atmetė. Prieš savaitę našlė įteikė skundą Vilniaus miesto 2-ajam apylinkės teismui.

V. Pociūnas žuvo Breste praėjusių metų rugpjūčio 23 d. ankstų rytą iškritęs per viešbučio 9 aukšto langą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Sudarė komisiją V. Pociūno žūties aplinkybėms tirti"

  1. Grantas

    Komisijos-įprastas dalykas. Niekas už nieką neatsako.Bus kaip visada- nuraminti „knyslius”.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.