Naujamiestyje šalinami bažnyčios gaisro padariniai, skaičiuojami nuostoliai

Pradedami šalinti ketvirtadienį Panevėžio rajono Naujamiesčio miestelyje kilusio šv.Apaštalo Evangeliko Mato bažnyčioje kilusio gaisro padariniai, skaičiuojami nuostoliai, preliminariai galintys siekti kelis milijonus litų.

Kaip BNS penktadienį sakė Panevėžio rajono savivaldybės meras Povilas Žagunis, šiuo metu pradedama tvarkyti gaisravietė, nuo stogo šalinami skardos lakštai, kad netikėtai kilęs vėjas jų nenuneštų ir nesužalotų žmonių.

Mero teigimu, nors sudegė mediniai bažnyčios bokštai ir stogas, kol kas neaišku, ar nereikės griauti kai kurių mūrinių pastato konstrukcijų, nes gali paaiškėti, kad jų nebus galima toliau eksploatuoti.

Pasak P.Žagunio, gaisro padaryti nuostoliai yra didžiuliai. Mero teigimu, Naujamiesčio parapijos klebono Algirdo Dauknio prognozės, jog nuostoliai gali siekti kelis milijonus litų, yra labai realistiškos, tačiau tikslius gaisro nuostolius turės įvertinti specialistai.

Meras sakė, jog dėl bažnyčios atstatymo jau kalbėjo su Panevėžio vyskupu Jonu Kaunecku, kuris turėtų sudaryti komisiją gaisro nuostoliams įvertinti, bei premjeru Gediminu Kirkilu. Anot mero, pagalbos ketinama kreiptis ir į Europos Parlamentą.

Mero nuomone, bažnyčiai atstatyti vienerių metų neužteks.

Gaisras šv.Apaštalo Evangeliko Mato bažnyčioje įsiplieskė ketvirtadienį popiet. Gaisro metu nuvirto abu bažnyčios mediniai bokštai, ugnis taip pat buvo apėmusi bažnyčios stogą.

Pradėjusi siautėti ugnis buvo persimetusi ir į netoliese esančią maisto prekių parduotuvę, tačiau ją netrukus pavyko užgesinti.

Keturiems ugniagesiams prireikė medikų pagalbos. Jie buvo išvežti į ligoninę dėl perkaitimo ir traumų.

Manoma, kad gaisras bažnyčioje galėjo kilti dėl varpo remonto.

1908 metais pastatyta šv.Apaštalo Evangeliko Mato bažnyčia yra mūrinė, tačiau abu jos bokštai buvo mediniai. Bažnyčia ne kartą degė ir buvo apgadinta per abu pasaulinius karus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.