Savižudybių JAV armijoje daugėja

JAV armija ketvirtadienį paskelbė, kad 2006 metais nusižudė mažiausiai 99 Amerikos kariai, kurių beveik trečdalis tai padarė būdami Irake (27) ar Afganistane (3).

Armija taip pat užregistravo 948 rimtus bandymus nusižudyti, po kurių reikėjo gydymo ligoninėje ar evakuacijos, be to, užregistruoti du mirties atvejai, kurie dar tiriami. Jeigu šios mirtys bus kvalifikuotos kaip savižudybės, pernai iš gyvenimo pasitraukusių JAV karių skaičius išaugs iki 101.

Pernai JAV karių savižudybių buvo daugiau nei ankstesniais metais. 2005-aisiais 100 tūkst. karių vidutiniškai teko 12,8 savižudybės, o pernai šis rodiklis išaugo iki 17,3 – tai aukščiausiais lygis per pastaruosius 26 metus.

Drauge armija pabrėžia, kad šis lygis žemesnis nei toje pačioje JAV gyventojų amžiaus grupėje.

Pirmąjį šių metų pusmetį nusižudė 44 Amerikos kariai, kurių 17 tarnavo Irake arba Afganistane.

Oficialiame Pentagono pranešime sakoma, kad pagrindinė savižudybių priežastis yra „esamomis darbo sąlygomis kylantis stresas ir asmeninio gyvenimo problemos”, taip pat juridinio ir finansinio pobūdžio klausimai.

Anot pranešimo, nėra pakankamai įrodymų, jog reguliariai ir ilgam laikui siunčiant karius į Afganistaną ar Iraką, didėja tikimybė, kad tarp kareivių bus daugiau savižudybių.

Drauge kariai pripažįsta, kad tarnybos užsienyje termino pailginimas didina kareivių krūvį ir daro neigiamą poveikį jų asmeniniam gyvenimui.

Didžiausias savižudybių JAV armijoje skaičius buvo užregistruotas 1991 metais – 102 atvejai. Tačiau tada bendras tarnaujančiųjų skaičius buvo didesnis, todėl tų metų santykinis rodiklis buvo mažesnis nei 2006 metais.

Kovo mėnesį buvo paskelbtas pranešimas, kad maždaug ketvirtadalis Afganistane ir Irake vykdomų operacijų dalyvių, patekusių į specializuotus medicinos pagalbos centrus, turi psichologinio pobūdžio problemų.

Pentagonas padarė karių rengimo programos pataisas ir suaktyvino savižudybių prevencijos darbą.

Dirbti su kariais priimama daugiau psichiatrų; be to, kareiviams siūloma atvirai pripažinti esamas problemas ir kreiptis pagalbos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.