Per Žolinę poilsiautojams pritrūko cepelinų

Per išeiginę dieną vidury savaitės į Palangą bei jos apylinkes suplūdę poilsiautojai, pageidavę paragauti cepelinų, liko it musę kandę.

Per Žolinę į Palangą atvažiavę žmonės džiaugėsi besibaigiančia vasara bei skubėjo pasilepinti prie jūros.

Į svečius iš Norvegijos atvykusi jauna šeima su šešiamete mergaite domėjosi viskuo: ir dygstančiais naujais pastatais, ir be galo greitai gatvėmis lakstančiomis mašinomis, ir nelabai paslaugiais jų vairuotojais bei garsiąja J. Basanavičiaus gatve.

Didžiausioje kurorto gatvėje nusprendus svečius nuvesti į prabangesnį restoraną ir pavaišinti lietuviškais patiekalais, teko nusivilti.

Pirmame pasitaikiusiame restorane užsakius cepelinų, padavėja po dešimties minučių išpyškino, kad jie baigėsi. Teko ieškoti kito restorano, tačiau ir ten iš karto įspėjo, kad cepelinų nebėra.

Galop viename iš pažiūros aukšto lygio restorane pavyko užsisakyti tik žemaitiškų blynų, bet ir tie, sakė padavėja, jau baigiasi. Taip pat beveik visuose restoranuose baigėsi ir lietuviškas alus.

Svečiams iš Norvegijos pamiršti nesklandumus viešojo maitinimo įstaigose padėjo įspūdį palikęs jūros tiltas ir smulkus pajūrio smėlis. Pasak norvegų, tokia laukinė gamta jau daugelyje Europos kurortų yra lyg nykstanti gyvūnijos rūšis.

Cepelinų Žolinių vakarą pritrūko ir Kretingos rajone, Padvarių kaime įsikūrusioje sodyboje „Vienkiemis”. Padavėja paaiškino, kad dėl gausaus lankytojų srauto mėgstamiausio lietuvių patiekalo neliko, tad pasiūlė užsisakyti ką nors kitą.

„Vienkiemio” savininkė Jolanda Šoblinskienė tikino, kad cepelinų galėjo pritrūkti tik gal 15-20 minučių, kol virėjos išvirė kitus. Be to, tądien sodyboje vyko ir pobūvis.

„Nežmoniškas pirkimas”, – pritarė savininkė, patvirtindama, kad cepelinai – mėgstamiausias ir populiariausias klientų patiekalas. Per vieną savaitgalio dieną klientai suvalgo daugiau nei 200 porcijų cepelinų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , .

1 atsiliepimas į "Per Žolinę poilsiautojams pritrūko cepelinų"

  1. vycka

    svarbu, kad zoles nepritruko 💡

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.