Savaitgalį gargždiškiai švęs miesto gimtadienį

Gargždų miesto 754-osios sukakties proga rugpjūčio 17-19 dienomis numatoma nemažai šventinių renginių, tarp kurių svarbiausias – miestui ir rajonui nusipelniusių žmonių pagerbimas.

Šiemet Gargždų miesto piliečio garbės vardus nutarta suteikti iš rajono kilusiam žymiam rašytojui Petrui Dirgėlai ir Gargžduose gimusiai bei augusiai Aldonai Gedvilaitei-Treijai – Rygos lietuvių vidurinės mokyklos ilgametei direktorei.

Jų kandidatūras, pasiūlytas miesto bendruomenės atstovų, vienbalsiai patvirtino rajono Savivaldybės taryba.

Garbės piliečių regalijos bus įteiktos šeštadienį Gargždų kultūros centre vyksiančiame šventiniame miesto gimtadienio minėjime. Taip pat bus pagerbti ir atminimo ženklais apdovanoti dar 15 miesto ir rajono gyventojų – švietimo, kultūros ir kitų sričių atstovų, aktyviai dalyvaujančių visuomeniniame gyvenime. Neužmiršta ir sena tradicija – kraštiečių susitikimas.

Jau tapo tradicija kasmet gimtadienio proga išleisti naują reprezentacinį leidinį. Šiemet 2000 egzempliorių tiražu pasirodys fotoalbumas „Klaipėdos rajono kultūros paveldas”. Taip pat nuspręsta pakartotinai išleisti 600 egzempliorių pernai pasirodžiusio leidinio „Mes čia gyvename”. Šie leidiniai neskirti pardavimui, o tik dovanojimui įvairių švenčių ir progų metu.

Šventinio savaitgalio dienomis gargždiškiams netrūks įvairių pramogų. Gargždų krašto muziejuje bus atidarytos dvi įdomios parodos – skulptoriaus Algirdo Boso darbų ir Gargždų istorinę praeitį menanti ekspozicija „Pragaištingas karas”.

Rytoj nuo pat ryto miesto stadione prasidės rajono seniūnijų sportinės varžybos, mažieji gargždiškiai bus nudžiuginti nemokamu kino seansu, o vakarop į šventę Minijos slėnyje kelią rodys baikeriai.

Slėnyje miestelėnai galės stebėti kretingiškių kojūkų teatro „Kaspinai danguje” pasirodymą, po to – Romo Dambrausko ir „Kelio į žvaigždes” dalyvių koncertus, kuriuos apvainikuos šventinis fejerverkas.

Sekmadienį Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje bus aukojamos mišios už miestą ir miestiečius, po jų įvyks Klaipėdos koncertų salės kamerinio orkestro koncertas.

Gargždų miesto šventei skirta 50 tūkst. litų – tai Savivaldybės ir rėmėjų lėšos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Savaitgalį gargždiškiai švęs miesto gimtadienį"

  1. nesvarbu

    Gal kas nors žino kelinta ryt tas koncas? 😀 😛 😮 🙄 8)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.