Oponentai peržengė ribas

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovės Audronės Žigaitytės-Nekrošienės oponentai griebėsi bjaurių kovos metodų – ėmė leisti paskalas.

Vos teatro vadovė susirgo, buvo paskleistas gandas, kad kultūros ministras ją atleido iš darbo ir nedarbingumo lapelis esąs tik pretekstas atitolinti išėjimą.

Kultūros ministro Jono Jučo atstovė spaudai Ada Paukštytė nustebo išgirdusi, kad kažkas skleidžia tokias kalbas. Ji paneigė, kad teatro vadovę ketinama atleisti. Esą apie tai net nebuvo kalbos.

„Žinome, kaip svarbu miestiečiams žinoti, kas dedasi jų teatre, ir apie tokius dalykus, kaip vadovės atleidimas, tikrai būtume informavę”, – patikino A.Paukštytė.

Gandai, kad A.Žigaitytė-Nekrošienė atleista, pašnekovės nuomone, buvo paskleisti, kai vadovė po atlikto audito iš 40 pateiktų rekomendacijų įgyvendino tik apie 10.

Kodėl vadovė įgyvendino ne visas rekomendacijas, ministras A.Žigaitytę-Nekrošienę geranoriškai kvietęs pasiaiškinti. Tačiau ji atsisakė atvykti.

Susisiekti su sergančia teatro vadove ir išgirsti jos poziciją vakar nepavyko.

Kad teatro vadovė nesutaria su kai kuriais teatro darbuotojais – jau seniai vieša paslaptis. Savo nepalankumą vadovei teatralai ne kartą yra išreiškę ir viešai.

Sausį gastrolių Vilniuje metu po spektaklio Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre artistai scenoje iškėlė plakatą su šūkiu: „Išsaugokite mūsų teatrą! Kūrybai taip, Žigaitytei – ne!”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.