Palangai lipa ant kulnų

Populiariausias Lietuvos kurortas Palanga įgijo rimtą konkurentą – sparčiai kylančius Druskininkus.

Ne vienas apsilankęs šiame Dzūkijos kurorte nustemba pamatęs, kaip jis išpuoselėtas.

Žydinčios gėlės, nušienauta žolė, dailios skulptūrėlės ir daug pramogų objektų Druskininkus pakeitė neatpažįstamai.

Todėl vis dažniau pasigirsta nuomonių, kad jeigu šis kurortas pašonėje turėtų jūrą, Palanga būtų nukonkuruota.

Tačiau Palangos mero pavaduotojas Rimantas Garolis teigė, kad palangiškiai nenusiteikę užleisti pozicijų Druskininkams ir pasistengs atrodyti ne prasčiau.

Pasak vicemero, viena Druskininkų sėkmės priežasčių ta, kad šio kurorto meras Ričardas Malinauskas yra buvusio ir dabartinio premjerų bendrapartietis. Tai esą dzūkams padeda lengviau pasiekti struktūrinius fondus, už kurių lėšas ir puoselėjami Druskininkai.

„Mums atgyti padeda privatūs investuotojai, kurių dėka mes, manau, po kokių penkerių metų pakilsime ne mažiau negu Druskininkai. Jau dabar Palangoje steigiasi daugybė SPA centrų. Už 70 milijonų litų rekonstruojamas „Jūratės” baseinas. Be to, sutvarkėme S.Dariaus ir S.Girėno gatvę, kuri taps dar viena pasivaikščiojimų vieta”, – vardijo R.Garolis.

Palangos mero pavaduotojas sakė, kad, nepaisant visų pastangų, Druskininkai jiems niekada nebus konkurentas, nes ten nėra jūros. Esą Palangai konkurentė tėra Nida, o Druskininkai gali konkuruoti su tokiu pat gydyklų kurortu kaip Birštonas.

Tačiau poilsiautojų skaičius Druskininkuose kasmet didėja po 20 proc. Pernai čia apsilankė apie 160 tūkst. žmonių, šiemet prognozuojama, kad poilsiautojų bus iki 200 tūkst.

Ypač daug poilsiautojų, tarp jų – ir iš Klaipėdos, į Druskininkus atvyksta savaitgaliui.

Druskininkų mero pavaduotoja Kristina Miškinienė neigė, kad Druskininkai kyla sparčiau, nes R.Malinauskas, kaip ir Premjeras, yra socialdemokratas.

„Viena pirmųjų mums pakilti padėjo Irena Degutienė, kuri nėra socialdemokratė. Labai padėjo ir buvęs ūkio ministras Eugenijus Maldeikis – taip pat ne socialdemokratas”, – aiškino K.Miškinienė.

Vicemerė džiaugėsi, kad Druskininkai iš sąstingio atsibudo ne be verslininkų pagalbos. Nemažai prie šio kurorto pagyvinimo prisidėjo ir verslininkai iš Klaipėdos.

Pašnekovė žadėjo, kad Druskininkai augs ir toliau. Čia taip pat steigiasi nauji SPA centrai. Siekiant išvengti sezoniškumo problemų, kurorte didžioji dalis objektų veikia po stogais.

O idant nepasikartotų sąstingis, kurortas puoselėjimas kompleksiškai, verslininkai viliojami mažinant mokesčius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.