Generalinė prokuratūra tirs, ar Klaipėdos prokuroro veiksmai nežemina prokuroro vardo

Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas sudarė komisiją, kuriai pavesta atlikti tarnybinį patikrinimą dėl Klaipėdos apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro Stanislovo Stulpino galimai padaryto tarnybinio nusižengimo.
Atsižvelgiant į tai, kad Klaipėdos apylinkės prokuroro nešališkumu suabejota, ikiteisminis tyrimas dėl Valstybės saugomų teritorijų tarnybos (VSTT) direktorės Rūtos Baškytės perduotas iš apylinkės prokuratūros Klaipėdos apygardos prokuratūrai, ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

R.Baškytė, kuriai pateikti įtarimai dėl tarnybos pareigų neatlikimo, apkaltino S.Stulpiną jai kerštaujant.

Reaguodamas į mestus kaltinimus, S.Stulpinas ketvirtadienį generaliniam prokurorui pateikė prašymą ištirti, ar pareikšdamas įtarimus R.Baškytei jis nepažeidė tarnybinės etikos.

S.Stulpinas taip pat prašo ištirti, ar pagrįsti kaltinimai, kuriuos jo atžvilgiu išsakė R.Baškytė.

Liepos pradžioje Klaipėdos apylinkės prokuratūra pareiškė įtarimus R.Baškytei dėl netinkamai atliktų pareigų. Pasak prokurorų, R.Baškytė raštu atsakydama įvairioms institucijoms ir privačioms bendrovėms į jų paklausimus dėl statybų Kuršių nerijoje sudarė sąlygas nelegalioms penkiolikos vasarnamių komplekso statyboms Preiloje ir pažeidė Saugomų teritorijų įstatymo kai kuriuos punktus.

Tačiau VSTT direktorė neigia kaltinimus ir tvirtina, kad taip bandoma nušalinti ją nuo pareigų, o įtarimai yra asmeninis S.Stulpino kerštas už tai, kad prieš metus ji nesutikusi prokuroro prašymu padidinti užstatymo procento Pajūrio regioninio parko apsaugos zonoje.

S.Stulpinas neigia, tokius R.Baškytės kaltinimus, todėl generalinio prokuroro prašo ištirti, ar R.Baškytės teiginiai atitinka tikrovę.

Jeigu tarnybinio patikrinimo metu, kuris turi būti atliktas per 30 dienų, bus nustatytas S.Stulpino padarytas tarnybinis nusižengimas, generalinio prokuroro įsakymu jam gali būti skiriama pastaba, papeikimas, kvalifikacinio rango pažeminimas, perkėlimas į žemesnes pareigas arba atleidimas iš tarnybos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.