„Mattel” vėl atšaukė milijonus žaislų

Didžiausia JAV žaislų kompanija „Mattel” iš rinkos atšaukė dar kelis milijonus Kinijoje pagamintų žaislų dėl nedidelių galingų magnetų ir švino turinčių dažų keliamo pavojaus bei perspėjo, jog gali būti atšaukta dar daugiau produktų, nes įmonė plečia žaislų tyrimus.

„Mettel” akcijos antradienį nusmuko net 6 procentais. Tai jau antras kompanijos produkcijos atšaukimas šį mėnesį.

Vartotojų apsaugos atstovai ir „Mattel” direktoriai pažadėjo padidinti produkcijos bandymų ir gamybos standartus, kad būtų užtikrintas vaikų saugumas.

„Nėra visiškai jokių pasiteisinimų rasti švino į šią šalį atkeliaujančiuose žaisluose”, – teigė JAV vartotojų produktų saugumo komisijos (CPSC) laikinoji pirmininkė Nensi Nord (Nancy Nord).

„Tai visiškai nepriimtina ir tai turi sustoti. Ši agentūra ketina imtis visų įmanomų priemonių ir agresyviai spręsti šią problemą”, – pažymėjo ji.

Kompanija atšaukė 18,2 mln. magnetinių žaislų visame pasaulyje, įskaitant 9,5 mln. JAV, nes magnetai ar magnetinės dalys lengvai atskyla nuo žaislų.

CPSC pranešė gavusi šimtus pranešimų apie atskilusius magnetus. Anksčiau komisija buvo gavusi pranešimų, jog trys vaikai prarijo ne po vieną magnetą ir jie turėjo būti šalinami operacijos būdu. Kai praryjamas daugiau nei vienas magnetas, jie gali pritraukti vienas kitą ir sudaryti kamščius viduriuose, dėl kurių vaikas gali ir mirti.

JAV kompanija atšaukė 7,3 mln. „Polly Pocket” lėlių ir įvairių jų priedų su magnetais, 1 mln. „Doggie Day Care” magnetinių žaislų, 683 tūkst. „Barbie” ir „Tanner” magnetinių žaislų bei 345 tūkst. „Batman” ir „One Piece” žaidimų.

Atšaukta ir 253 tūkst. „Pixar Sarge” žaislinių automobilių, kurių dažuose aptikta švino. Švinas siejamas su vaikų sveikatos problemomis, įskaitant žalą smegenims.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.