Po Turkiją plaukioja šokantys laivai

Ir Klaipėdoje atsiranda vis daugiau pramoginių laivelių, plukdančių žmones po Kuršių marias ir jūrą. Šį sezoną jų gretas papildė iš Turkijos parplukdytas laivas „Venus S”. Šioje šalyje tokių gražuolių knibždėte knibžda. Smagu, kad turkai įkvepia ir Lietuvos verslininkus imtis panašaus verslo.

Turkijoje plaukioja daugybė laivų, pritaikytų turistų poreikiams. Pavyzdžiui, kadangi šios šalies kurortus yra užplūdę Rusijos piliečiai, turkų jachtose leidžiami patriotinių rusiškų dainų įrašai.

Ko gero, labiausiai pamėgtas ar labiausiai prieinamas rusų ir lietuvaičių kurortas Turkijoje yra Alanija. Iš daugybės siūlomų atrakcijų poilsiautojams daugelis čia apsilankiusiųjų rekomenduoja plaukioti jachta po Viduržemio jūrą apžiūrint Alanijos kyšulį.

Šiai atrakcijai naudojamos didžiulės jachtos su keliais deniais, kurių vienas būtinai skirtas norintiems degintis. Laivų įgulos gana išradingos, randa visokių būdų, kaip pralinksminti net tądien ne itin gerai nusiteikusį poilsiautoją. Jeigu pasakoma, kad už borto ryklys, beveik niekas tuo nesuabejoja. O iš tikrųjų pamatęs delfiną prie laivo spirgi iš laimės kaip vaikas.

Gidai itin pakiliai pasakoja įvairias legendas, purena dirvą būsimoms linksmybėms. Plaukiama pro Raudonąjį Alanijos bokštą, buvusią laivų statyklą, piratų olą, kurioje jie slėpdavo savo brangenybes. Bene didžiausia atrakcija – įsimylėjusiųjų ola. Joje ir dabar tokie žmonės išlaipinami ir paliekami. Jie turi lįsti pro olą ir norėdami vėl patekti į laivą nušokti nuo maždaug 8-10 metrų aukščio olos į jūrą šaukdami mylimo žmogaus vardą. Sakoma, jog dažniausiai girdimas žodis šokant nuo olos yra mama. Blogiausia, kad kartą nusprendęs apsigalvoti nebegali, nes kito kelio grįžti į jachtą nebėra. Ji apiplaukia kyšulį ir laukia drąsuolių kitoje jo pusėje.

Nežinau, ką patiria šokantieji, bet likusiems laive taip pat smagu stebėti tokį vaizdelį, jau nekalbant apie tai, kad patys instruktoriai demonstruoja puikius šuolius. Na, o bailesniems pakanka iššokti iš laivo (yra ir kopėtėlės, šokti nebūtina) į atvirą jūrą ir paplaukioti.

Net nepastebi, kaip esi įtraukiamas į tikrąsias linksmybes – prasideda šokiai. Netgi lenktynės, kurioje iš dviejų šalia viena kitos plaukiančių jachtų bus geriau šokama. Vienas kuris nors įgulos narys pats azartiškai šoka ir užkrečia tuo keleivius. Beje, jis būna ir neblogas psichologas, tiesiog jaučia, kuris žmogus to nori, o kuris bus tik stebėtojas.

Paprastai į Alanijos uostą grįžta laivai, kuriuose žmonės šoka arba šiaip būna gerai nusiteikę, pasisėmę įspūdžių visai dienai. Žinoma, Turkijoje norisi girdėti tos šalies melodijas, o ne tokias rusiškas patriotines dainas kaip „Davai, davai Rosija”, bet jos itin tinkamos šokiams laive, be to, suprantamas turkų noras padaryti ką nors malonaus atostogoms jų šalį pasirinkusiems poilsiautojams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.