Euroatlantinė erdvė išliks vientisa, plėtojant Rusijos, JAV ir ES bendradarbiavimą – teigia Lavrovas

Plėtojant JAV, Rusijos ir Europos Sąjungos bendradarbiavimą tarptautiniuose reikaluose turi būti pasiektas šio „trejeto” visa apimantis susitarimas išsaugoti euroatlantinės erdvės vientisumą, mano Rusijos URM vadovas Sergejus Lavrovas.
Kalbėdamas apie dabartinę Rusijos ir JAV tarpusavio santykių būklę S.Lavrovas pažymėjo, kad „iš abiejų pusių reikia plataus, be akidangčių požiūrio į daiktus”. Pasak jo, toks požiūris galėtų būti užtikrintas, jeigu Rusijos ir JAV būtų suvokiamos „kaip dvi Europos civilizacijos šakos, iš kurių kiekviena duoda savo „pridėtinę vertę”.

„Mes galėtume susitikti prie „bendro stalo” europinės pasaulėjautos pagrindu”, – sakoma S.Lavrovo straipsnyje „Rusijos stabdymas, atgal į ateitį?”

Pasak jo, praktinė euroatlantinės erdvės vertingumo išsaugojimo pasaulinėje politikoje formulė „galėtų būti trišalis bendradarbiavimas tarptautiniuose reikaluose – tarp JAV, Rusijos ir Europos Sąjungos”.

„Galiu tik sutikti su (buvusiu Europos Bendrijų komisijos pirmininku) Jaquesu Delors (Žaku Deloru), kuris mano, kad „būsimoji raida turi padėti pasiekti visa apimantį šio „trejeto” susitarimą”, – sakoma ministro straipsnyje, paskelbtame Rusijos URM tinklalapyje trečiadienį.

S.Lavrovas sutiko su J.Delors, kad nesutarimus tarp Rusijos, JAV ir ES gerokai padidina „nestabilumo visame pasaulyje rizika”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.