Šalies vadovas neigia, jog Prezidentūra vilkina Kainų komisijos narių paskyrimą

Šalies vadovas Valdas Adamkus neigia, jog jis vilkina Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) narių paskyrimą.
„Aš nemanau, kad mes vilkiname. Aš turėjau tik vieną pasikalbėjimą, kada jis (premjeras Gediminas Kirkilas – BNS) pristatė savo kandidatūras – aš išsakiau savo nuomonę apie tas kandidatūras ir paprašiau, kad jis atsižvelgtų”, – žurnalistams antradienį kalbėjo prezidentas V.Adamkus.

Valstybės vadovo teigimu, dabar laukiama G.Kirkilo atsakymo, ar jis sutinka su V.Adamkaus išsakytomis abejonėmis dėl kai kurių kandidatų į Kainų komisiją.

„Dabar aš laukiu iš premjero jo atsakymo. Aš sakiau savo pageidavimus, savo abejones ir aš esu tikras, kad vėliausiai ketvirtadienį turėsiu progos tiesiogiai su juo kalbėti ir žiūrėsiu, ką jis pasiūlys”, – aiškino prezidentas.

Premjeras praėjusią savaitę apkaltino Prezidentūrą delsimu tvirtinti naujus VKEKK narius, kartu pareikšdamas, jog galbūt tokiu būdu šilumos tiekimo įmonės per vieną iš prezidento patarėjų įgyvendina savo interesus.

Tuo tarpu prezidento patarėjas Ramūnas Vilpišauskas premjero kaltinimus atmetė, teigdamas, jog pats Vyriausybės vadovas gerokai vėlavo pateikti kandidatus, o dabar neskuba reaguoti į šalies vadovo išsakytą nuomonę.

Prezidento patarėjas anksčiau yra sakęs, kad prezidentui abejonių kelia ne tik V.Lukoševičiaus kandidatūra, bet ir premjero siūlomas Kainų komisijos pirmininkas Darius Čeledinas.

Tačiau G.Kirkilas antradienį teigė sutinkantis kandidatų sąraše pakeisti tik šalies vadovui abejonių sukėlusį Valdą Lukoševičių, „nes jis turi akcijų kai kuriose energetikos įmonėse”, tačiau neužsiminė apie galimą D.Čeledino pakeitimą.

Pagal įstatymą, Kainų komisiją sudaro penki nariai. Kainų komisijos narius premjero teikimu penkeriems metams skiria prezidentas, o atrinkti pretendentus turi Ūkio ministerija.

Šiuo metu dirbančios komisijos ir jos pirmininko Vidmanto Jankausko kadencija baigėsi šių metų balandžio 12-ąją, tačiau ji dirba, kol bus paskirta pamaina.

V.Jankauskas yra viešai pareiškęs, jog jam dirbti buvo sunku dėl nesutarimų su premjeru, kuris viešai kritikavo komisijos sprendimą gerokai sumažinti dujas importuojančių bendrovių pelno maržas.

Sprendimas apriboti pelno maržas gali turėti tiesioginės įtakos didžiausių dujas importuojančių bendrovių – Rusijos monopolininkės „Gazprom” valdomų „Lietuvos dujos” ir „Dujotekana” -finansiniams rezultatams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.