Vyriausybė mažina administracinę naštą verslui

Siekdamas sumažinti administracinę naštą verslui, Ministrų kabinetas antradienį nutarė sudaryti nuolatinę komisiją, koordinuosiančią įmonių ir organizacijų prievolės teikti duomenis valstybės institucijoms ir įstaigoms klausimus.

Pasak Vyriausybės spaudos tarnybos pranešimo, komisija nustatys administracinius šaltinius, kuriuose kaupiami tokie patys duomenys, rengs siūlymus dėl sukauptų tokių pačių duomenų peržiūros ir analizės, nagrinės administracinių šaltinių duomenų rinkimo, suderinamumo, panaudojimo ir apsikeitimo tarp institucijų galimybes.

Be to, komisija teiks išvadas dėl institucijų teisės aktų projektų, susijusių su respondentų prievolės teikti duomenis institucijoms keitimu ar naujų prievolių teikti duomenis nustatymu, taip pat teiks siūlymus Vyriausybei dėl teisės aktų, reglamentuojančių duomenų teikimo prievoles.

Komisijos darbe dalyvaus Statistikos departamento prie Vyriausybės, Informacinės visuomenės plėtros komiteto prie Vyriausybės, Socialinės apsaugos ir darbo, Teisingumo, Ūkio, Vidaus reikalų, Žemės ūkio, Finansų ministerijų, Muitinės departamento ir Valstybinės mokesčių inspekcijos atstovai.

Pagrindinis statistinių duomenų šaltinis yra statistiniai tyrimai, kurių respondentai yra šalies ūkio subjektai. Per metus Statistikos departamentas apklausia apie 45 tūkst. įmonių. Vidutiniškai viena įmonė dalyvauja mažiau nei 4 statistiniuose tyrimuose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.