R.Butautas: „Komandos žaidimas tobulėja”

„Tris kėlinius žaidėme neblogai, tačiau ketvirtajame kėlinyje išryškėjo klaidos gynyboje”, – taip po pergalės prieš Rusijos rinktinę sakė Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas.

Sekmadienį žiūrovų perpildytoje „Siemens” arenoje Lietuvos krepšininkai Federacijų krepšinio supertaurės mače 76:66 (16:11, 20:17, 23:14, 17:24) nugalėjo Rusijos komandą ir antrus metus iš eilės iškovojo supertaurę.

Rezultatyviausiai iš lietuvių žaidė po 17 taškų pelnę Šarūnas Jasikevičius ir Darius Songaila. 15 Rimanto Kaukėno sąskaitoje, 7 – Roberto Javtoko. Rusų rinktinėje nesulaikomas buvo Viktoras Chriapa, surinkęs 28 taškus. Andrejus Kirilenka uždirbo 14 taškų.

Tai buvo trečioji iš eilės Europos vyrų krepšinio čempionatui Ispanijoje besirengiančios Lietuvos rinktinės pergalė po pralaimėjimų švedams bei latviams.

Šiandien mūsų ekipa išvyksta į Ispaniją, kur planuojamos dvejos draugiškos rungtynės su ispanais. Rugpjūčio 20-24 dienomis Lietuvos krepšininkai kartu su graikais, italais ir slovėnais dalyvaus Akropolio taurės turnyre Graikijoje.

Nesolidi pabaiga

„Rungtynes pradėjome sunkiai, tačiau vėliau palengvinome sudėtį, tad žaidimas pradėjo greitėti, perėmėme iniciatyvą, – rungtynes su rusais komentavo R.Butautas. – Tris kėlinius žaidėme neblogai, nors buvo klaidų gynyboje ir puolime. Ketvirtą kėlinį išryškėjo mūsų klaidos ginantis: atsipalaidavome, leidome Chriapai mėtyti ir nedengiamam, ir per rankas. Pabaiga buvo nesolidi, o aukšto rango rungtynėse taip gali spręstis susitikimo baigtis.”

Treneris pasidžiaugė, kad komanda tobulėja. Pasak jo, reikia sugebėti išlaikyti ritmą iki finalinės sirenos. Tai tie dalykai, kuriuos rinktinės žaidėjams dar reikia derinti.

R.Butautas tikino, jog per turnyrus Ispanijoje ir Graikijoje išbandys mažiau žaisti gavusius krepšininkus. Šįkart treneriai nenorėjome dažnai keisti žaidėjų, kaip darė Rygoje.

Šiška ir Šaras – pergalių garantas

Rusijos rinktinės treneris Davidas Blattas pabrėžė, jog jo auklėtiniams ši „treniruotė” buvo labai sunki. „Niekada nemačiau 12 tūkstančių sirgalių per kontrolines rungtynes, – stebėjosi svečių treneris. – Be to, sudėtinga žaisti su komanda, kuri pralaimėjo dvejas rungtynes ir dega noru laimėti. Mes vis dar nesame visos sudėties – trūksta dviejų žaidėjų. Chriapa šiandien bandė žaisti kaip Šaras, tačiau aikštėje jo kiek kitokia funkcija, jei jis tritaškius mėtytų 66 procentų taiklumu, Čikagos „Bulls” žaistų po 30 minučių.

Andrejus Kirilenka į rinktinę atvyko tik prieš savaitę. Sunkiai dirbome visą savaitę, jis gerokai pavargęs. Šiandien prametė gal 5 kartus iš po krepšio, tačiau po trijų savaičių jis dės kamuolį sukišdamas alkūnę į krepšį. Dabar jo forma yra žemiausio lygio, abetu netrukus pradės kilti.

Komentuodamas Lietuvos rinktinės žaidimą D.Blattas tikino, jog mūsiškiai žaidė kur kas geriau, nei per ankstesnes kontrolines varžybas.

„Bet kuri komanda, kurioje yra Šarūnas Jasikevičius ir Ramūnas Šiškauskas, turi puikias galimybes laimėti čempionatą”, – gerų žodžių Lietuvos rinktinei negailėjo rusų rinktinės strategas.

Š.Jasikevičius: „Žaidimas tapo gražesnis” Vienas rezultatyviausių nugalėtojų ekipoje buvęs Š.Jasikevičius teigė, jog jam dar netekę žaisti Lietuvos rinktinėje, kurią taip entuziastingai palaikė aistruoliai: „Džiaugiuosi pergale ir, žinoma, ta atmosfera, kuri šį vakarą buvo arenoje. Publika buvo nuostabi. O kalbant apie rungtynes – buvo momentų, kai žaidėme ir gerai, ir gražiai. Tačiau kai kurios atkarpos parodė, kad dar trūksta stabilumo, geresnio tarpusavio susižaidimo. Gal nelabai solidžiai sužaidėme rungtynių pabaigą, bet palyginti su žaidimu Rygoje, mes pagražėjome. Tikiuosi, kad ir toliau darysime pažangą ir į Europos čempionatą nuvyksime būdami geros sportinės formos.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.