Butų nuomos kainos vis didėja

Artėjant naujiems mokslo metams, jau galima prognozuoti į uostamiestį atvykusių studentų antplūdį, kuris sukels dar didesnę nuomojamų butų paklausą.

Negavę bendrabučio studentai susidurs su tiesiog dienomis kylančiomis butų nuomos kainomis.

Apie šiandieninę butų nuomos rinkos situaciją teiravomės nekilnojamojo turto agentūros ,,Vestus” vadybininkės G. Jakienės.

,,Galima teigti, jog Klaipėdoje butų nuomos paklausa yra didesnė už pasiūlą. Norinčių nuomotis yra tikrai daug, o pasiūla – labai ribota. Taigi jau ne nuomotojai, o nuomininkai konkuruoja tarpusavyje”, – teigė G. Jakienė.

Paklausiausi yra vieno kambario butai.

Pigiausia vieno kambario buto nuoma yra 500 Lt, tačiau tokių pasiūlymų pasitaiko labai retai. Paprastai vieno kambario buto nuoma yra 650 – 700 Lt, tačiau ir už tokią kainą nuomojamų butų pasiūla yra nedidelė. Lengviau būtų galima surasti vieno kambario butą už kurio nuomą tektų pakloti apie 1000 Lt. Mažiausia dviejų kambarių butų nuoma yra 600 – 700 Lt.

,,Nuomos kainos dar kils, nes kyla ir butų pardavimo kainos”, – prognozavo G. Jakienė.

Augant paklausai, kyla ir nuomotojų keliami reikalavimai nuomininkams.

Dauguma nuomininkų gali iš anksto sumokėti už vieną ar du mėnesius, o nuomotojai reikalauja, kad būtų sumokėta už tris ar net šešis mėnesius į priekį. Butą nelabai norima išnuomoti šeimoms, nes pagal įstatymą negalima iškeldinti žmonių iš buto, jei yra mažamečių vaikų.

Nuomotojai taip pat nenori išnuomoti būsto keliems vaikinams ar kelioms merginoms, nes jaunimas rengia vakarėlius, kurių metu prisiveda pašalinių žmonių, keliamas triukšmas, sulaukiama skundų iš kaimynų.

Labiausiai šeimininkai yra linkę patikėti butą poroms be vaikų.

G. Jakienės teigimu, šiandieninė situacija yra tokia, kad žmonės nebekreipia dėmesio į rajoną, kuriame nuomojamas butas. Pagrindinis kriterijus nuomininkams tapo kaina, nes ir prasčiausiuose rajonuose butų šeimininkai greitai suranda nuomininkus.

,,Vestus” vadybininkė tikino, kad nuomotis butą tarpininkaujant agentūrai yra patikimiau, nes sudaromos nuomos sutartys, patikrinami buto nuosavybės dokumentai.

Tokiu būdu išvengiama nesusipratimų ir konfliktų tarp nuomininkų ir nuomotojų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.