Teks aiškintis prokurorams

Valstybės saugomų teritorijų tarnybos vadovei Rūtai Baškytei teks apsilankyti prokuratūroje kaip įtariamajai.

Vakar pranešta, kad vyksta ikiteisminis tyrimas, kuriame R.Baškytė įtariama, jog netinkamai atliko savo pareigas ir sudarė sąlygas neteisėtoms statyboms Kuršių nerijoje.

Raštu atsakydama įvairioms institucijoms bei privačioms įmonėms į kai kuriuos paklausimus dėl statybų nerijoje, R.Baškytė pažeidė Kuršių nerijos nacionalinio parko planavimo schemos kai kuriuos Saugomų teritorijų įstatymo punktus bei kitų įstatymų ir teisės aktų nuostatus.

Pasak Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovės spaudai Palmiros Martinkienės, taip R.Baškytė diskreditavo valstybės tarnautojo vardą, sumenkino valstybės prestižą bei padarė didelės žalos valstybei.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovaujančio Klaipėdos miesto apylinkės prokuroro Valdo Grabausko, įstatymas už tarnybos pareigų neatlikimą numato teisės tam tikrą laiką eiti tam tikras pareigas ar užsiimti tam tikra veikla atėmimą, baudą, areštą arbą laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Valdininkė dar liepos mėnesį susipažino su įtarimu ir, kaip teigė prokurorai, juos perskaičiusi pasirašė.

Vakar susisiekti su R.Baškyte nepavyko, nes ji atostogauja ir yra išvykusi iš Lietuvos. Ją pavaduojantis Vidmantas Bezaras tikino apie įtarimus viršininkei nieko negirdėjęs.

Pasak Klaipėdos miesto apylinkės vyriausiojo prokuroro Stanislovo Stulpino, prokuratūra tiria 20 bylų dėl statybų Neringoje. Visos šios statybos buvo vykdomos su vietos bei apskrities valdžios palaiminimu.

Statybų Neringoje iniciatoriai ketina bylinėtis su valstybe dėl patirtų nuostolių.

Triukšmas dėl neteisėtų statybų kilo, kai šalies Prezidentas Valdas Adamkus pareiškė, kad neteisėtai pastatytus statinius reikėtų griauti buldozeriais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.