Opozicija pasmerkė deputatus, sužlugdžiusius neeilinę Estijos parlamento sesiją

Estijos parlamento opozicinės partijos pasmerkė valdančiosios koalicijos deputatų, savo veiksmais pirmadienį sužlugdžiusių neeilinę parlamento sesiją, skirtą energetikos problemoms, elgesį.
Pasak parlamento pirmininko pavaduotojo, centristo Juri Rato (Jūrio Rato), koalicijos deputatai buvo posėdžių salėje, bet nesiregistravo kaip dalyviai, ir posėdį teko nutraukti.

Pasak J.Rato, dėl to nepavyko balsuoti, kad į dienotvarkę būtų įtraukti svarbūs įstatymų projektai dėl energetikos.

Liaudies sąjungos frakcijos pirmininkas Karelas Ruutli (Karelas Riūtlis) pridūrė, kad nors sesija ir buvo nutraukta, visuomenė bent jau sužinojo, kad tokia problema egzistuoja. „Žmonės turi teisę žinoti, kokioje stadijoje yra derybos dėl Ignalinos AE ir ar jos vyko su Suomija”, – pridūrė jis.

Žaliųjų partijos frakcijos pirmininkas Valduras Lahtvee (Valduras Lahtvė) sakė BNS, jog svarbiausia yra tai, kad neeilinė parlamento sesija vis dėlto įvyko, ir joje dalyvavo beveik visi deputatai. Tai, jo manymu, rodo, kokia svarbi tema iškelta.

Į neeilinės sesijos darbotvarkę buvo įtraukti du projektai. Vieno jų tikslas – atnaujinti ilgalaikę energetikos ūkio strategiją ir elektros energijos ūkio plėtros programą, nustatyti terminus, kada vyriausybė turi pateikti dokumentus parlamentui, taip pat atriboti vyriausybės dalyvavimą galimuose projektuose Lietuvoje ir Suomijoje. Antrasis projektas siūlo įsteigti komisiją svarbiais energetikos klausimais.

Žalieji aiškina būtinybę surengti neeilinę sesiją tuo, kad ministras pirmininkas Andrus Ansipas Estijos vardu dalyvavo planuojant AE statybos Lietuvoje

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.