Kauno apskrityje nuo šunų nukenčia vis daugiau žmonių

Kauno apskrityje nuo gyvūnų nukenčia vis daugiau žmonių, o užpuolikais vis dažniau tampa šunys.
Kauno visuomenės sveikatos centro (KVSC) duomenimis, per septynis šių metų mėnesius nuo gyvūnų nukentėjo 1213 žmonių, iš jų 628 buvo kauniečiai. Daugiausiai (82 proc.) žmonių užpuolė šunys, apie 13 proc. – katės. Net 75 proc. nukentėjusiųjų buvo profilaktiškai paskiepyti nuo pasiutligės.

Pasak KVSC vyriausiosios specialistės Nijolės Kriaučiūnienės, per pirmuosius septynis šių metų mėnesius, lyginant su praėjusiųjų metų tuo pačiu laikotarpiu, Kauno apskrityje pasiutligės gamtinių židinių sumažėjo 2,5 karto.

2006 metais buvo užregistruoti 207 židiniai, o 2007 metais – 83. Tačiau į Kauno apskrities medikus dėl įvairių kontaktų su gyvūnais šiemet kreipėsi 43 asmenimis daugiau negu pernai. Anot specialistų, tai buvo daugiausia nuo šunų, o ne nuo laukinių gyvūnų nukentėję asmenys.

KVSC gydytojai primena, jog pasiutlige gali sirgti ne tik laukiniai gyvūnai, bet ir sergančių laukinių gyvūnų aprieti naminiai gyvuliai: šunys, katės, karvės, arkliai. Liga perduodama pasiutusiam gyvūnui įkandus ar aplaižius sužalotą odą ir gleivines.

Pasiutligė yra mirtina liga, o nuo jos apsaugoti gali tik skiepai. Kad naminiai gyvūnai, o ypač šunys ir katės, nekeltų rizikos savo šeimininkams, jie nuo pasiutligės turėtų būti skiepijami kasmet.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.