Vilniuje – išskirtinis dėmesys eismo saugumui pirmosiomis mokslo metų savaitėmis

Siekdama užtikrinti, kad prasidėjus mokslo metams vaikai saugiai pasiektų mokyklą, Vilniaus miesto savivaldybė ypatingą dėmesį skirs eismo saugumui. Saugaus eismo užtikrinimo priemones šiandien specialiai surengtame posėdyje aptarė Vilniaus mero pavaduotojas Evaldas Lementauskas kartu su Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK), bendrovės „Lietuvos draudimas” atstovais ir Savivaldybės specialistais.
Šiemet jau aštuntus metus iš eilės sostinėje bus tęsiama tradicinė saugaus eismo akcija „Apsaugok mane”, kurią organizuoja Vilniaus miesto savivaldybė ir draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas”. Atsižvelgiant į gerus rezultatus ir teigiamus gyventojų atsiliepimus, ši akcija šiemet pratęsiama ir pirmą kartą vyks ne vieną, o dvi pirmąsias mokslo metų savaites.

„Tai, kad per pastaruosius penkerius metus Vilniuje vykstant akcijai „Apsaugok mane” nenukentėjo nė vienas vaikas, įrodo šios akcijos reikalingumą”,- sakė vicemeras E. Lementauskas. Akcija „Apsaugok mane” yra pripažinta viena sėkmingiausių socialinių akcijų Lietuvoje.

Artėjant rugsėjo 1-ajai šios akcijos ženklais sostinėje bus paženklintos 236 perėjos. Išskirtinis dėmesys bus teikiamas plačių gatvių perėjoms, kuriomis į mokyklas eina didesni vaikų srautai. Tokios perėjos bus ženklinamos iškiliai bei dažomos raudona ir balta spalva. Iki mokslo metų pradžios sostinėje planuojama atnaujinti perėjų žymėjimą, kelio ženklus, nuplauti šviesoforus.

Prasidėjus mokslo metams gatvėse prie mokyklų bus sustiprintas policijos budėjimas. Kelių patrulių rinktinė prižiūrės, kaip vairuotojai ir pėstieji laikosi eismo taisyklių. Artimiausiu metu VPK pareigūnai su mokyklų vadovais ketina aptarti galimybę vyresniųjų klasių mokiniams per pertraukas kartu su policininkais budėti prie mokyklų esančiose perėjose, padėti mažesniems mokinukams saugiai pereiti gatvę.

Pirmokams numatoma surengti specialias saugaus eismo pamokas, įteikti atšvaitus ir informaciją, kaip saugiai elgtis gatvėje.

Didesnį saugumą mieste turėtų užtikrinti ir rugpjūčio 1 dieną įsigaliojusios Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos, kuriomis draudžiama prekiauti alkoholiu rugsėjo 1 dieną. Vilniaus miesto savivaldybė ketina itin griežtai kontroliuoti, kaip bus laikomasi šios įstatymo nuostatos – ją pažeidusios įmonės gali netekti licencijos prekiauti alkoholiu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.