Lietuvos Prezidentas pabrėžė Baltijos ir Juodosios jūros regionų svarbą visai Europai

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus su dviejų dienų darbo vizitu viešintis Kryme, susitiko su Ukrainos vadovu Viktoru Juščenka.
Lietuvos ir Ukrainos prezidentai aptarė dvišalius santykius, kalbėjosi apie vidaus politinę situaciją Ukrainoje. Prezidentas V.Juščenka papasakojo apie pasirengimą artėjantiems parlamento rinkimams. Valstybių vadovai pabrėžė, kad ypač svarbu užtikrinti šių rinkimų skaidrumą. „Šie rinkimai turi tapti dar vienu demokratijos įrodymu visai Ukrainai ir jos žmonėms”, – pažymėjo Prezidentas V.Adamkus.

V.Adamkus su V.Juščenka pasidalijo nuomonėmis apie Baltijos ir Juodosios jūros regionuose vykstančias diskusijas energetikos klausimais, aptarė Ignalinos naujo atominio reaktoriaus projektą, kitas tarptautines politikos aktualijas.

Lietuvos ir Ukrainos vadovai pabrėžė, kad regionas nuo Baltijos iki Juodosios jūros labai svarbus tolesnei Europos raidai, todėl jo įsiliejimas į europines ir euroatlantines struktūras yra strateginės reikšmės uždavinys.

Lietuvos ir Ukrainos Prezidentai aptarė Vilniuje rengiamą aukščiausio lygio energetinę konferenciją spalio mėnesį, kurioje dalyvaus ir V.Juščenka.

Vakarienės metu Lietuvos Prezidentas kėlė tostą ir sveikino V.Juščenką ir visus Ukrainos žmones su artėjančia nacionaline švente – Nepriklausomybės diena.

Rytoj po pietų Prezidentas V.Adamkus grįš į Vilnių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.