„TV pagalba” – vis dar kupina idėjų

Rugpjūčio 15 d. TV3 žiūrovus viena mylimiausių jų laidų „TV pagalba” kviečia į pirmąjį jubiliejų. „Penkerius metus sunkiausiomis akimirkomis buvome šalia jūsų. Šiandien visiems drauge atėjo laikas švęsti”, – šypsosi „TV pagalbos” vedėja Aušra Kilkuvienė.

Jau gerą mėnesį dainininko Stano įrašų studijoje plušantys gelbėtojai: Gediminas, Justė, Jonas, Brigita, Aušra, Andrius ir Žilvinas – džiaugiasi, kad gimtadienio dieną gelbėjimo operacijas jie iškeis į dainas, kurias dovanos savo laidos herojams.

G. Jaunius melodingą dainą trauks su dainininke Rosita Čivilyte, J. Milušauskienė – su Alanu Chošnau, A. Kilkuvienė su dukrelės Gabijos klasiokės tėčiu Egidijumi Sipavičiumi, J. Stanevičius – su „Mokinukėmis”, B. Budginaitė su pusbrolio grupe saldžiabalsiais N.E.O, sunkiojo roko gerbėjas A. Žemaitis su „69 Danguje” sudainuos „Lordi” hitą „Hard Rock Hallelujah”, o Ž. Žitkus plėš dainą su energingaisiais „Sadūnais”.

Visiems gelbėtojams bendrą finalinę dainą kuria „Delfinų” lyderis Stano, gelbėtojus vakarui puoš stilistas Kęstas Rimdžius, o šmaikščiai juos parodijuos naujieji gelbėtojai aktoriai Asta Baukutė ir Vytautas Šapranauskas.

Kol visur spėjantys ir, pasirodo, labai dainingi „gelbėtojai” ruošia šventinius kūrinius jubiliejaus proga, apie „TV pagalbos” vargus ir džiaugsmus papasakojo laidos vedėja Aušra Kilkuviene.

Kokiomis nuotaikomis dabar gyvena „TV pagalbos” kolektyvas?

Visai neseniai baigėsi gimtadienis, kuris buvo atšvęstas audringai ir labai linksmai. Nuotaikos dabar labai įvairios – šventinis džiaugsmas persipina su nuovargiu, kuris labai dažnai kamuoja po panašių įvykių.

Aušra, per visą „TV pagalbos” egzistavimo laikotarpį pasikeitė labai daug veidų. Kaip atsitiko, kad jūs vis dar laidoje?

Tokių senbuvių yra ir dar keli. Švęsdami gimtadienį susėdome ir prisiminėme kartu praleistą laiką. Supratome, kad praėjo penkeri metai – o tai jau daug. Per tokį laikotarpį ir kaip žmogus pasikeiti.

O dėl savo ilgaamžiškumo laidoje net nesusimąstau. Tiesiog aplinkybės natūraliai šitaip susiklostė. Juk vienus likimas verčia keisti darbą, o kitus – pasilikti tam tikroje veikloje. Man tinka antrasis variantas.

Per šį laikotarpį buvo visko – ir nuovargio, ir minčių viską mesti. Juk tai natūralu, kai kažkur įsitvirtini ilgam. Pakilimų ir nuosmukių pasitaiko visiems. Tačiau gyvenime viskas keičiasi ir laikiną blogą nuotaiką pakeičia naujos idėjos, entuziazmas ir novatoriški sumanymai.

Apibendrinkite praėjusius penkerius metus.

Sunku apibendrinti juos vienu žodžiu. Jie buvo absoliučiai visokie – kupini įvykių, spalvų. Laida apie žmogišką gyvenimą, o jis juk būna visoks. Prisimenu ir linksmas, ir liūdnas akimirkas, nes kiekviena diena atnešdavo naują istoriją, naujus veidus.

Kaip pavyksta nenusibosti žiūrovams?

Čia vėl kaltas laidos žanras. Jis gyvenimiškas, todėl ir artimas. Formatas labai įvairialypis kaip ir kiekvienas iš mūsų. „TV pagalboje” būdavo liūdna ir džiaugsminga, tragiška ir komiška. Šis projektas gali tęstis tol, kol egzistuoja žmonija ir jos problemos. Jei turėtume laiko mašiną ir nukeliautume su ja į ateitį, toks projektas taip pat būtų aktualus. Tik greičiausiai problemos būtų kitos.

Galima sakyti, kad jaučiatės reikalingi Lietuvai ir jos žmonėms?

Pagalbos reikia dar daugeliui. Ypač kai paprastas žmogelis teisybės bando ieškoti pas valdžios atstovus. Lietuvoje demokratija dar silpna, todėl padėti žmonėms būtina. Aišku, kartais baugu, kad kažkas gali tiesiog nebesikabinti į gyvenimą, nes pamanys, jog visi rūpesčiai už jį bus išspręsti. Gal, kai situacija Lietuvoje pagerės, „TV pagalbos” nebereiks.

Gal bandėte suskaičiuoti, kiek žmonių esate padėję išspręsti problemas?

Atrodo, praėjusiais metais buvo bandyta tai padaryti. Tikslių skaičių negaliu pasakyti – bet jie išties dideli. Iš tikrųjų kiekis nėra svarbus. „TV pagalbos” tikslas – duoti žmogui meškerę ir išmokyti žvejoti, kad gyvenime neprapultų. Toliau jau kiekvieno asmeninis reikalas, ką pavyks užsikabinti. Viskas priklauso nuo žmogaus, atrodo, vienam padedi, o jis po kiek laiko vėl į senas vėžes grįžta. Laida tiesiog suteikia postūmį, o jei nebus noro, niekas ir nepasikeis. Galiausiai „TV pagalbos” komanda nėra didelė, tad visiems Lietuvos žmonėms padėti, deja, niekada negalėsim.

Kokiais darbais „TV pagalba” didžiuojasi labiausiai?

Aišku, buvo didelių projektų, kaip „Išsipildymo akcija”, prie kurių prisidėjome. Vėliau ir patys tęsėme labdaringus projektus. Nors iš tikrųjų sunku pasakyti, kada atliktas darbas tampa svarbiu. Kiekvienas tai supranta skirtingai. Kažkam ir nedidelė smulkmena labai aktuali. Vyksta pastovi kaita. Būna, kažkokia istorija sujaudina iki ašarų ir atrodo, kad svarbiau jau nieko nenebus, tačiau praeina laikas ir atsiranda naujos ir išskirtinės.

Kiek dar egzistuos laida?

Teoriškai projektas gali egzistuoti visą amžinybę, nes žmogus ir jo problemos – nuolatiniai dalykai. Svarbiusia yra kita – kūrybinės idėjos ir entuziazmas. Būsime tol, kol sugebėsime keistis ir išliksime nenuobodūs savo žiūrovams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "„TV pagalba” – vis dar kupina idėjų"

  1. AxS

    Ar norite medžiagos apie super-nenormalią šeimą Alytuje? Apie ją žino visos miesto institucijos. Pradedant mikrorajono policijos įgaliotiniu ir baigiant miesto meru. Imtasi priemonių… Deja, deja… Bandituojantys šios šeimos vaikai-paaugliai drausminami pastaba, kad būtų mandagūs ir mokytūsi. Ir vėl deja… deja…
    Įdomumo ir patvirtinimo dėlei siūlau atsiversti internete „Alytaus miesto svivaldybė” 2008.02.21. „Svarstyta bendrabūvio principus pažeidžianti šeima”. Savo asmeninių duomenų viešinti nenorėčiau. Tam turiu rimtų sumetimų. Reikalui esant, jūs gausite daug informacijos iš grupės, užsiimančios šios problemos sprendimu, namo ( Topolių 4, Alytus ) ) gyventojų.
    Pagarbiai Axs

  2. Valerijus

    sveiki man labai reikia jusu pagalbos bet as nekaip nesusiekiu su jumis el.pastu …..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.