Ant čiužinio – į atvirą jūrą

Penktadienį Palangoje ant pripučiamo čiužinio užmigusias poilsiautojas vėjas nunešė į atvirą jūrą.

Dvi moterys iš Prienų buvo įsitaisusios ant plataus dvigulio čiužinio.

Dingusių iš akiračio jų pasigedo vienos iš prieniškių vyras. Nors jūra buvo rami, tačiau čiužinys buvo nuplukdytas gana toli nuo kranto.

Palangos vandens motociklų klubo vyresnysis specialistas Vytautas Šakalys pasakojo, jog atsibudusios moterys, aplink pamačiusios tik tyvuliuojantį vandenį, taip išsigando, kad ne tik apsišlapino, bet ir, grąžintos į krantą, negalėjo išlementi nė vieno žodžio, neiškart galėjo prisiminti savo pavardes.

Draudimų plaukioti jūroje ant pripučiamų čiužinių nepaisę poilsiautojai savaitgalį pajūrio gelbėtojams kėlė ir daugiau rūpesčių.

Penktadienį Šventojoje vos nenuskendo su guminiu pripučiamu plaustu jūroje pramogavęs 21 metų vaikinas iš Prienų rajono. Iškritęs nemokantis plaukti vaikinas, negalėdamas kojomis pasiekti dugno, pradėjo skęsti. Laimei, gelbėtojams neatsargų poilsiautoją pavyko išgelbėti.

Pasak Palangos gelbėjimo stoties viršininko Jono Vigelio, penktadienį pūtęs rytų vėjas tolyn į jūrą nešė visus pripučiamus čiužinius ir kamuolius.

„Poilsiautojai draudimų neklausė, tad, nematydami kitos išeities, kai kuriuos iš žmonių tiesiog atiminėjome, o atėjusiems atsiimti, paskaitydavome moralą, kad su tokiais jūroje maudytis negalima”, – sakė J. Vigelis.

Nors iki 20-21 laipsnio įšilusi jūra kaip magnetas viliojo poilsiautojus, didesnių nelaimingų atsitikimų savaitgalį pavyko išvengti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.