Merginoms patinka moteriški vyrai

Bloga naujiena vyrams, panašiems į Briusą Vilisą, Viną Dyzelį ar Klintą Istvudą. O ne tokiems tikriems mačo žinia, priešingai, teikia vilčių. Psichologai nustatė, kad vyrų su vyriškais veidais moterys nelaiko tinkamais ilgalaikių santykių partneriais.

Moterys mano, kad mačo išvaizdos vyrai mažiau nusipelno pasitikėjimo, yra šaltesni, todėl galbūt bus blogesni tėvai. O vyrus su moteriškesniais ir sveikais veido bruožais jos laiko tinkamais ilgalaikiams santykiams.

„Labai vyriškus partnerius moterys renkasi trumpiems santykiams. O ilgalaikei sąjungai, kaip mes pastebėjome, jos renkasi moteriškesnius ir kur kas sveikesnius vyrus”, – sakė tyrimui vadovavęs Deividas Peretas iš Sent Endriaus universiteto.

Tyrinėtojai beveik 100 moterų paprašė išstudijuoti veidų nuotraukas. Kompiuteriu jiems buvo dirbtinai suteikti pabrėžtinai vyriški arba moteriški bruožai. Moteriškiems veidams buvo pakelti antakiai, sumažintas smakras ir nosis, padidintos akys. Per atskirą testą nuotraukoms buvo pakeisti veido bruožai, rodantys sveikatą. Dalyvės turėjo greitai išsakyti savo nuomonę apie daugelį veiksnių, tokių, kaip vyro sugebėjimas dominuoti visuomenėje, auklėti vaikus, jo patrauklumas. Moterys rinkosi sveikos išvaizdos vyrus. Pasak profesoriaus D.Pereto, taip yra todėl, kad pasąmonėje joms kyla klausimas: „Ar nesveikas žmogus ilgai galės būti šalia? Ar jis gali užkrėsti mane?”.

Tyrimo rezultatai išspausdinti žurnale „Personality and Individual Defferences”. Jie gali padėti suprasti, kuo remdamiesi mes sprendžiame apie žmogų iš pirmo žvilgsnio. „Taip, tai diskriminacija. Tačiau tokia diskriminacija padeda padaryti pasaulį geresnį.”

„The Guardian”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Psichologija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.