Indonezijoje surengtas masinis musulmonų susirinkimas

Sekmadienį daugiau kaip 70 tūkst. musulmonų grupuotės „Hizbut Tahrir” narių ir rėmėjų surengė masinį susirinkimą Indonezijos sostinės stadione.
Visas vietas stadione buvo užėmę „Hizbut Tahrir” grupuotės nariai ir rėmėjai, kurių dauguma atvažiavo autobusų vilkstinėmis iš kitų Javos salos ir kaimyninės Sumatros regionų.

Grupuotės atstovas Muhammadas Ismailas Yusantas (Mohamedas Ismailas Jusantas) renginį įvardijo kaip tarptautinę konferenciją „Laikas valdyti kalifatui”. Jame turėjo būti skaitomi keli pranešimai, tarp kalbėtojų buvo ir kviestinių svečių iš užsienio.

Už įstatymo ribų veikianti islamistinė grupuotė „Hizbut Tahrir” siekia sugrąžinti kalifatą – islamo valstybę, į kurią būtų suvienytos visos musulmoniškos pasaulio šalys.

Organizacija uždrausta keliose Vidurio Rytų šalyse.

M.I.Yusanto teigė, jog du pranešėjai – Imranas Waheedas (Imranas Vahidas) iš Anglijos ir Syeikas Ismailas Al Wahwahas (Sijeikas Ismailas Vahvahas) iš Australijos – nebuvo įleisti į šalį ir, penktadienį atvykę į tarptautinį Džakartos oro uostą, jie buvo deportuoti iš Indonezijos, didžiausios pasaulyje musulmonų valstybės.

„Organizacinis komitetas pasmerkė deportaciją, nes jie atvyko į Indoneziją „Hizbut Tahrir” kvietimu tam, kad duotų gerų patarimų dėl islamo pažangos, pačios šalies pažangos”, – sakė M.I.Yusanto.

Konferencijoje nedalyvavo ir konkrečios neatvykimo priežasties nenurodęs konservatyvus musulmonų dvasininkas Abu Bakaras Bashiras (Abu Bakaras Baširas). M.I.Yusanto teigė, jog A.B.Bashirui ir kitam dvasininkui Habiebui Riziequi (Habiebui Riziekui) konferencijoje nedalyvauti patarė policija.

Tarp pranešėjų buvo antrojo pagal dydį šalyje islamo judėjimo „Muhammadiyah” vadovas ir „Ulemas” Indonezijos tarybos vicepirmininkas, šalies islamistų lyderis Dienas Syamsuddinas (Dienas Sijamsudinas).

„Islamo progresas ar regresas priklauso tik nuo pačių musulmonų”, – teigė jis miniai.

Aplink konferencijos vietą nebuvo sutelktos didelės saugumo pajėgos – policija apsiribojo tik eismo kontrole.

Grupuotė „Hizbut Tahrir” didžiuosiuose Indonezijos miestuose reguliariai rengia taikius gatvės protestus įvairiais islamo klausimais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.