Gazos Ruože streikuoja palestiniečių medikai

Sekmadienį palestiniečių sveikatos apsaugos sistemos darbuotojai Gazoje pradėjo tris dienas truksiantį protestą prieš teritorijos kontrolę perėmusios „Hamas” teroristų grupuotės sprendimą iš vadovaujančių postų atleisti konkuruojančios „Fatah” partijos narius.
Kaip teigiama medikų profsąjungos pranešime, visų Gazos ruožo ligoninių personalas, išskyrus skubios pagalbos palatų darbuotojus, nutraukia darbą tarp 10 val. vietos (10 val. Lietuvos) laiku ir vidurdienio.

„Protestas yra nukreiptas prieš grasinimus gydytojams ir visiems sveikatos apsaugos sistemos darbuotojams”, – teigiama pranešime.

Protesto organizatoriai siekia, jog „visi žmonės, kurie buvo atleisti ar perkelti kitur, atgautų savo darbą”.

„Mes taip pat reikalaujame, kad ginkluoti asmenys būtų pašalinti iš medicinos įstaigų”, – pranešime akivaizdžiai užsimenama apie „Hamas” sukarintos grupuotės narius, veikiančius kaip policija nuo liepos vidurio, kai islamistai perėmė Gazos Ruožo valdymą.

Didžiausioje Gazos Ruožo ligoninėje „Shifa” kelios dešimtys gydytojų ir medicinos seserų susirinko automobilių stovėjimo aikštelėje stebėti profsąjungos surengtos akcijos.

Praėjusią savaitę šios ligoninės darbuotojai dvi dienas iš eilės protestavo prieš „Hamas” inicijuotą „Fatah” grupuotei priklausančio vyresniojo gydytojo Jumaa al-Saqqa (Džumos Sakos) atleidimą ir suėmimą.

Kolegų gerbiamas ligoninės ryšių su visuomene direktorius J.al-Saqqa, šioje medicinos įstaigoje dirbęs daugiau nei 20 metų, trečiadienį buvo atleistas ir netrukus kelioms valandoms suimtas kartu su sūnumi.

„Hamas” sakė, jog jis buvo atleistas dėl atsisakymo bendradarbiauti su islamistų judėjimu ir nepaklusimo nei „Hamas” sveikatos ministrui, nei „Hamas” paskirtam ligoninės direktoriui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.