Pirmajame Bundesligos mače – kovingos lygiosios

Penktadienį vakare buvo iškilmingai atidarytas naujas Vokietijos Bundesligos čempionatas. Futbolo gerbėjai galėjo stebėti tarsi lygos finalą, kadangi pirmajame sezono mače teko rungtyniauti dviems stipriausioms praėjusių pirmenybių komandoms – „Stuttgart” bei „Schalke” klubams. Susitikimas po atkaklios ir permainingos kovos baigėsi taikiai 2-2.

„Stuttgart”: R. Schäfer; S. Tasci, A. Boka, F. Meira, P. Pardo; R. Hilbert, T. Hitzlsperger, S. Khedira, A. da Silva (84′ A. Farnerud); Cacau, C. Marica (76′ Ewerthon).

„Schalke”: M. Neuer; M. Bordon, C. Pander, Rafinha, M. Krstajic; M. Ozil (45′ J. Jones), L. Kobiashvili (70′ I. Rakitic), F. Ernst; K. Kuranyi, G. Asamoah (81′ Z. Bajramovic), P. Lovenkrands.

„Stuttgart” 2 – 2 „Schalke”

25′ [0 – 1] Levan Kobiashvili

63′ [1 – 1] Sami Khedira

67′ [2 – 1] Pavel Pardo (11 m.)

76′ [2 – 2] Ivan Rakitic

Svečiai šiek tiek aktyviau pradėjo mačą ir jau po kelių minučių P. Lovenkrandsas pavojingai įsiveržė į baudos aikštelės kraštą, skersavo kamuolį, tačiau naujasis „Stuttgart” vartininkas R. Schaferis sužaidė užtikrintai pirmasis suskubdamas prie kamuolio taip neleisdamas varžovų puolėjams „uždaryti” šio perdavimo. Netrukus ir jo kolegai iš „Schalke” ekipos teko įsijungti į darbą – stiprus T. Hitzlspergerio baudos smūgis lietė vieną Gelsenkircheno komandos futbolininką, vis dėlto rikošetas buvo nežymus ir M. Neueris sėkmingai sugavo kamuolį.

Tuo tarpu prabėgus kelioms minutėms jau prie kitų vartų po rikošeto buvo pelnytas pirmasis mačo įvartis: aštuoniolikmetis „Schalke” saugas M. Ozilas tiksliai pasiuntė kamuolį aikštės viduryje buvusiam L. Kobiashvili, pastarojo smūgį iš baudos aikštelės prieigų blokuoti bandęs R. Hilbertas nesėkmingai kištelėjo koją ir nukreipė kamuolį į savo vartų kampą. Verta pastebėti, jog tai buvo pirmasis „Schalke” įvartis „Stuttgart” aikštėje nuo 2002-ųjų rugsėjo.

Sužaidus apie pusvalandį šeimininkai surengė kontrataką, kurioje sudalyvavus ir rungtynių teisėjui „Stuttgart” naujokas C. Marica atsidūrė vienas prieš vartus, tačiau M. Neueris laiku išbėgo į priekį ir sėkmingai sužaidęs kojomis likvidavo pavojų.

Dar po kelių minučių visą kėlinį labai aktyvus buvęs C. Marica turėjo geriausią progą pelnyti įvartį, bet baudos aikštelėje sėkmingai „pakabintą” kamuolį galva smūgiavo kiek netiksliai. Kėlinio pabaigoje rumunų puolėjas buvo šiek tiek „atvėsintas”, kai už per didelį norą pasiekti kamuolį ir įnirtingą „darbą” rankomis buvo nubaustas geltona kortele.

Nors ir turėdami persvarą, antrojo kėlinio pradžioje „Schalke” kūrė pavojingesnes atakas: 54-ąją minutę šalia davyniukės praskriejo C. Panderio baudos smūgis, kiek vėliau F. Meira „pramiegojo” į baudos aikštelę įkirtusį F. Ernstą, tačiau gavęs perdavimą iš krašto vokietis pataikė į vartininką.

Prabėgus valandai po tikslios G. Asamoah bei F. Ernsto kombinacijos aikštės viduryje, K. Kuranyi galėjo atsidurti vienas prieš vartininką, bet pirmojo įvarčio kaltininkas R. Hilbertas šįkart sužaidė užtikrintai, laiku išmušė kamuolį bei labai emocingai sureagavo į sėkmingą epizodą.

Netrukus po aštraus ir tikslaus pastarojo futbolininko perdavimo dvidešimtmetis „Stuttgart” saugas S. Khedira laisvas gavo kamuolį baudos aikštelėje ir tiksliu smūgiu į apatinį vartų kampą išlygino rezultatą.

Tuo bėdos „Schalke” ekipai nesibaigė ir likus žaisti kiek daugiau negu dvidešimt minučių svečiai buvo priversti vytis varžovus: M. Neueris sėkmingai sureagavo į Cacau smūgį iš toli, tačiau vėlavo prie atšokusio kamuolio, kabino C. Maricos koją ir uždirbo vienuolikos metrų baudinį į savo vartus. P. Pardo užtikrintu smūgiu išvedė „Stuttgart” į priekį, taip nudžiugindamas 50-ies tūkstančių gerbėjų minią.

Po kelių minučių „Schalke” strategas Mirko Slomka sustiprino puolima klubo naujoku I. Rakitičiumi, kuris aikštėje praleidęs vos penkias minutes sugebėjo savo klubui išplėšti lygiasias – gavęs kamuolį baudos aikštelės prieigose jaunasis saugas „išmaudė” patyrusį F. Meirą bei tiksliu smūgiu dešine koja pasiuntė kamuolį į kairįjį vartų kamputį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.