Į Kabulą, kur vyksta regiono politikų susitikimas, paleista raketa nepadarė nuostolių

Šeštadienį į Afganistano sostinę, kur trečią dieną vyksta Afganistano ir Pakistano politikų ir genčių vadų pasitarimas, kaip pasipriešinti „al Qaeda” ir Talibano išpuoliams, buvo paleista raketa, pranešė Afganistano vidaus reikalų ministerija.
Raketa nukrito atviroje teritorijoje, už keleto kilometrų nuo sustiprinto saugumo zonos, kur vyksta didysis dviejų šalių taikos susirinkimas (džirga).

Pasak vidaus reikalų ministerijos, raketa neatnešė nei nuostolių, nei aukų. Suimtas vienas įtariamasis.

Kol kas nėra aišku, ar raketos taikinys buvo politikų susirinkimas.

Mirtininkų išpuolius bei pakelės bombų sprogdinimus prieš vyriausybę ir užsienio pajėgas naudojantys Talibano judėjimo atstovai kartais į Kabulą paleidžia raketas, bet jos dažniausiai nepadaro rimtų nuostolių.

Kabule surengtoje Taikos asamblėjoje apie 700 žmonių, tarp kurių – genčių vadai, politikai ir dvasiniai lyderiai iš Afganistano bei Pakistano, tariasi, kokiais būdais šalyse sustabdyti Talibano ir „al Qaeda” judėjimų plečiamą sukilimą.

Tikimasi, jog šį savaitgalį į Kabulą dalyvauti asamblėjoje atskris ir Pakistano prezidentas Pervezas Musharrafas (Pervezas Mušarafas), kurį telefonu pakvietė Afganistano prezidentas Hamidas Karzai (Hamidas Karzajus), pranešė Pakistano užsienio reikalų ministerija.

P.Musharrafas pasitraukė iš ketvirtadienį prasidėjusio keturių dienų susirinkimo, motyvuodamas neatidėliotinais reikalais namuose. Jo nedalyvavimas laikomas dideliu smūgiu susitikimui, kurį taip pat boikotavo ir keletas Pakistano genčių vyresniųjų.

Pastaraisiais mėnesiais Afganistane, daugiausia pietinėse ir rytinėse provincijose, padaugėjo Talibano surengtų pakelės bombų sprogimų, mirtininkų išpuolių ir partizaninių atakų.

Per pastaruosius pusantrų metų, kurie buvo kruviniausi nuo pat 2001 metų, kai buvo nuversta Talibano vyriausybė, Afganistane žuvo daugiau kaip 6 500 žmonių.

Kabulas tikina, jog Pakistane apmokyti ir apginkluoti kareiviai siunčiami į Afganistaną, kur rengia išpuolius prieš vyriausybę ir Vakarų pajėgas.

Pakistanas savo ruožtu tvirtina, jog smurtas Afganistane iš esmės yra šalies vidaus reikalas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.