Lopšelis nukentėjo nuo padegėjų

Vakar rytą padegtas visiškai nekalta įstaiga – Giruliuose veikiantis sanatorinis lopšelis-darželis „Giliukas”, skirtas nuo kvėpavimo takų susirgimų kenčiantiems vaikams.

Žinios apie gaisrą Giruliuose uostamiesčio ugniagesiai gavo apie 8 val. ryto. Į darbą atėjusi moteris pranešė, kad Turistų gatvėje dega lopšelis-darželis „Giliukas”.

Atykę ugniagesiai liepsnas greitai nuslopino. Paaiškėjo, jog visiškai išdegė darželio vedėjos kabinetas, apdegė ūkvedės patalpos, aprūko dviejų aukštų lubos ir sienos.

Vedėjos kabinete bei buhalterijoje aptikti du gaisro židiniai, todėl pareigūnai beveik neabejoja, kad „Giliukas” buvo padegtas. Įtariama, kad taip bandyta paslėpti nusikaltimo pėdsakus.

Nustatyta, jog išlaužtas vedėjos kabinete buvęs seifas, tačiau pastarajame buvo laikyti tik dokumentai. Pirminiais duomenimis, iš lopšelio-darželio niekas nepavogta.

Pati įstaigos vadovė Marytė Savickienė spėja, jog čia pasidarbavo paprasčiausi vandalai.

Anot jos, darželis turėjo pradėti veikti rugpjūčio 29 dieną. Šiuo metu čia darytas kapitalinis maitinimo bloko ir einamasis viso darželio remontas.

„Viską iš naujo suremontuoti kainuos apie 300 tūkstančių litų”, – vakar sakė M. Savickienė.

Policija bandys nustatyti, kaip nusikaltėliai pateko į pastato vidų, mat nesuveikė jame įrengta visus uostamiesčio darželius saugančios saugos bendrovės „Falck Security” signalizacija.

„Giliukas” yra sanatorinio tipo įstaiga, kurią lanko apie 150 nuo kvėpavimo takų susirgimų kenčiančių vaikų. Vakar buvo tariamasi, į kurią įstaigą rudenį jie bus laikinai perkelti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.