Vilniaus istorija nepasikartos

Sklypą universalios arenos statybai praėjusią savaitę iš Vyriausybės pagaliau gavusi Klaipėdos vadžia tikina, kad šio objekto statybų nelydės tokie skandalai, kaip sostinėje.

Pagal patvirtintą detalųjį planą 10,873 ha ploto sklype šalia Dubysos gatvės, galima statyti ne tik daugiafunkcinį sporto ir pramogų kompleksą, automobilių stovėjimo aikšteles, socialinio būsto gyvenamuosius namus, bet ir komercinės paskirties objektus.

Pasak Klaipėdos mero Rimanto Taraškevičiaus, pastarasis teiginys jokiu būdu nereiškia, kad galimas arenos statytojas įgis teisę šiame sklype vėliau savo nuožiūra statyti komercinės paskirties pastatus arba pakeitus paskirtį – gyvenamuosius namus.

„Uostamiestyje tikrai nepasikartos skandalais apipinta Vilniaus „Siemens” arenos statyba. Detalusis planas su įvairia žemės paskirtimi buvo parengtas todėl, kad būtų lengviau atlikti visas procedūras – reikėjo derinti anksčiau čia esančią žemę įsigijusių verslininkų interesus. Vėliau bus parengti kiti planai, kuriais bus suformuoti atskiri, bendrai apie 3 hektarų ploto teritoriją užimantys komercinės paskirties sklypai. Juos pardavus arba išnuomavus gautos lėšos galės būti panaudotos ir būtinos infrastruktūros apie areną kūrimui”, – sakė meras.

Beje, jis neatmetė galimybės, kad tolesnėje ateityje pardavus ar įkeitus esamas Savivaldybės patalpas Liepų gatvėje tarp prekybos centro „Arena” ir Klaipėdos teritorinės statistikos valdybos galėtų iškilti naujas miesto Savivaldybės pastatas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.