Dėl Kauno valdžios nerangumo – keistos svarbių objektų rokiruotės

Panašu, jog Kaunas galutinai prarado dar vieną itin svarbų objektą – prieš dvejus metus iš miesto savivaldybės gavusi buvusio „Senojo tresto” pastatą pačiame Kauno centre, A. Mickevičiaus gatvėje, Teisingumo ministerija ten jau baigia rengti Teisingumo rūmus.

Kauno mero pavaduotojas Kazimieras Kuzminskas mano, kad tokia susiklosčiusi padėtis nėra normali.

„Praėjo dveji metai, tačiau niekas nepajuda iš vietos, todėl šį klausimą ir pajudinau. Tokie nesusipratimai dažniausiai iškyla dėl valdininkų patirties stokos, pernelyg didelio pasitikėjimo. Panašu, jog atitinkami vadovai neturi daug patirties, nes visur naudojamos patvirtintos sutartys, dokumentai, – sakė vicemeras K. Kuzminskas. – Kai kurie valdininkai įsivaizduoja, kad viską galima sutarti žodžiu, tačiau verta prisiminti, kad laikai keičiasi – kaip ir savivaldybių, ministerijų bei Vyriausybių atstovai”.

Teisingumo ministerija iš Kauno savivaldybės gautą pastatą baigia rekonstruoti ir pritaikyti savo reikmėms – išplėsti Kauno apygardos teismą ir pastatyti Teisingumo rūmus, tačiau miesto savivaldybė už tai negavo jokios piniginės kompensacijos.

Ketvirtadienį K. Kuzminskas raštu kreipėsi į Kauno savivaldybės administracijos direktorių Arūną Keserauską, kad būtų toliau vedamos derybos su Teisingumo ministerija dėl lygiaverčių mainų – pinigais ar už atiduotą pastatą A. Mickevičiaus gatvėje 18 A Teisingumo ministerija duotų miestui kitą pastatą.

„Šiuo metu administracijos direktorius (A. Keserauskas – ELTA), mano žiniomis, dirba šiuo klausimu. Rugsėjo 8-ąją bus pateiktas A. Keserausko raštiškas atsakymas, kas daroma šiuo klausimu, o tada aš vėl sukviesiu žiniasklaidos atstovus ir oficialiai pranešiu, kas vyksta toliau”, – pareiškė K. Kuzminskas.

Prieš dvejus metus, kai Kauno taryba balsavo, jog miesto centre esantis pastatas būtų perduotas Teisingumo ministerijai, miestui vadovavo liberalcentristas Arvydas Garbaravičius.

K. Kuzminskas teigia, jog turįs miesto valdžios atstovų pavardes, kurie balsavo už šį abejones keliantį paskirstymą. Žiniasklaidai jis yra pateikęs ir stenogramas.

„Tada „už” balsavo socialdemokratai ir liberalcentristai. O aš ir tuometinis pirmasis mero pavaduotojas Antanas Adolfas Balutis balsavome „prieš”. Krikščionys demokratai – susilaikė. Tad faktiškai jie irgi nepritarė šiam klausimui”, – dvejų metų senumo istoriją prisimindamas kalbėjo K. Kuzminskas.

Kauno vicemeras norėtų, kad Teisingumo ministerija miestui pasiūlytų alternatyvą – nupirktų iš bendrovės TEO LT Ryšių istorijos muziejaus pastatą Rotušės aikštėje ir perduotų jį laikinajai sostinei kaip kompensaciją už pastatą A. Mickevičiaus gatvėje.

„Šis muziejaus pastatas miesto reikmėms labai tinka. Tačiau manau, kad A. Mickevičiaus gatvėje esantis objektas ir sklypas, ant kurio jis pastatytas – gerokai brangesnis už Ryšių istorijos muziejaus pastatą”, – įsitikinęs K. Kuzminskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.