Meksikos milijardierius pirks milijoną nebrangių kompiuterių vaikams

Meksikos telekomunikacijų milijardierius Carlos Slim paskelbė planuojantis stambiai paremti nešiojamus kompiuterius šios šalies vaikams tiekiančias programas.

Jau šiais metais milijardieriaus labdaros fondas skirs 70mln. JAV dolerių 250-300$ kainuojančių nebrangių nešiojamų kompiuterių pirkimui. Kitais metais šalies vaikams C. Slim žada nupirkti net vieną milijoną kompiuterių, kas jo paramą projektui prilygintų beveik pusei milijardo JAV dolerių.

Milijardierius išreiškė viltį, kad negalingų kompiuteriukų kainos iki kitų metų kiek sumažės, bet jei taip ir nenutiktų, jis teigia esąs pasiryžęs pirkti šimtus tūkstančių kompiuterių. C. Slim teigimu, iš pradžių kompiuteriais turėtų būti aprūpintos visos šalies bibliotekos ir mokyklos, na o vėliau – ir švietimo darbuotojai ir moksleiviai. Esą tik taip galima neapleisti kompiuterinio raštingumo srities ir stiprinti Meksikos pozicijas tarptautinėje rinkoje.

Bibliotekų vaidmenį C. Slim įsivaizduoja kaip nešiojamų kompiuterių nemokamos nuomos punktų. Be to, jam priklausanti komunikacijų bendrovė „Telmex” aprūpins bibliotekas ir mokyklas interneto ryšiu, padės sukurti jose bevielio tinklo prieigos zonas.

Kai kurių vertintojų teigimu, šiuo metu Carlos Slim turtas yra vertas net 67,8 mlrd. JAV dolerių, t.y. jis lenkia Bila Gatesą ir yra turtingiausias pasaulyje žmogus. Kiti specialistai turtingiausiuoju vis dar tituluoja „Microsoft” įkūrėją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.