Visagine – kantri muzikos dozė

Kitą savaitgalį Visagine prasideda tradicinis 14-asis tarptautinis muzikos festivalis „Visagino country”.

Dainuos kartu

Šiųmečiame renginyje dalyvaus 10 grupių iš užsienio ir 3 Lietuvos atstovai: Virgis Stakėnas, Algirdas Klova su grupe bei legendinis kaimiškos muzikos kolektyvas „Jonis”.

Virgis Stakėnas šiemet pristatys projektą „Dainuokim kartu”, kurio idėja – kad atlikėjo dainas festivalio žiūrovai dainuotų kartu su autoriumi. Muzikantas atliks tokias gerai žinomas savo dainas kaip „Trakų pilis”, „Avelė”, „Kelelis tolimas” ir kitas.

Kompozitorius ir atlikėjas Algirdas Klova festivalyje pasirodys su naujos sudėties grupe ir nauja programa, pristatančia kantri muziką nuo jos šaknų iki galingo kantri roko.

Kaip ir kiekvienais metais, festivalyje dalyvaus blue grass atstovai. Šiemet tai grupė „Panhandle Swing” iš Olandijos ir „Banjo Jumping band” iš Vengrijos. Šios šalies atstovų nebuvo Visagine nuo 1995 metų.

Sulaukė pripažinimo

Pirmąją dieną festivalį papuoš grupė iš Slovakijos „Peter & The Rowers”, kurios muzika yra gerai žinoma ne tik Slovakijoje ar Europoje, bet ir kantri muzikos tėvynėje Amerikoje. Šios grupės daina „I`m leavin” net 11 savaičių išsilaikė prestižinių Europos kantri muzikos asociacijos (CMA) populiariausių dainų šimtuko pirmojoje vietoje, o grupės albumas „Ja pojdem sam”, kuriame kantri dainos skamba slovakų kalba, apdovanojimuose „Aurela Academy Award” (Grammy apdovanojimų analogas Slovakijoje) buvo pripažintas geriausiu 2006-ųjų albumu.

Suzie Candell – jauna atlikėja iš Vokietijos. Jai tik 20 metų, tačiau ji jau gerai žinoma Vokietijoje ir Lenkijoje. Atlikėja išleido du albumus: 2006 metais pirmąjį savo albumą „Leaving this town” ir 2007 metais – „& gotta be me”. Pastaruoju metu Suzie bendradarbiauja su žinomu kantri muzikantu iš Lenkijos Lonstaru. „Visagino country” festivalyje žiūrovai galės išgirsti šių dviejų muzikantų duetą.

Pelnė prestižinį apdovanojimą

Festivalio puošmena – Jungtinės Karalystės atstovė Rachael Warwick. Jos atliekamos muzikos žanras – geriausių roko, populiariosios ir kantri muzikos elementų mišinys su amerikietiška muzika. 2006 metais ji išleido savo debiutinį albumą „Anglo Americana”, ir šis per tų metų radijo apdovanojimus buvo pripažintas geriausiu metų albumu. Rachael yra vienintelė Jungtinės Karalystės kantri muzikos atstovė, davusi interviu BBC radijui.

Didžiausia šių metų festivalio žvaigždė yra grupė „Steve Haggard, Joel Alan Lehman & The Naschville All Stars” (JAV). Tai vienintelė grupė per visus keturiolika metų, atstovaujanti pasaulio kantri sostinei Nešviliui.

Steveas Haggardas – prodiuseris, dainų autorius ir atlikėjas. Jo puikus vokalas, o skambindamas mandolina ar gitara jis yra tiesiog muzikantas virtuozas. Kaip prodiuseris S.Hapgardas dirba ne tik su Amerikos, bet ir su Kanados, Anglijos, Norvegijos, Švedijos ir Suomijos muzikantais. Jo biografijoje net 50 muzikinių turų, jis aplankė 17 pasaulio valstybių. S.Haggardo ir Joelio Alano Lehmano, vieno geriausių dainų autorių, duetas kartu su grupe „The Naschville All Stars” sukels tikrą furorą festivalio dalyviams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.