Užkulisiuose ieškoma naujo Vilniaus mero

Nors interpeliacija Vilniaus merui atidėta iki rudens, opozicija jau dabar slapta veda derybas su galimais interpeliacijos rėmėjais ir dairosi naujo sostinės vadovo.

Interpeliaciją dabartiniam Vilniaus merui liberaldemokratui Juozui Imbrasui inicijuoja konservatoriai. Tėvynės sąjungos frakcijos lyderis Kęstutis Masiulis mano, kad pavykus interpeliacijai Vilniaus mero postą užimti turėtų konservatorių žmogus, tikriausiai – jis pats, rašo dienraštis „Kauno diena”.

K.Masiulio kandidatūrai nepritariantys liberalcentristai ieško alternatyvos ir kalbasi su socialdemokratais, kurie yra valdančiosios koalicijos partneriai, tačiau iš 6 tarybos narių du kur kas dažniau palaiko opozicijos poziciją. Liberalų ir centro frakcijos pirmininko pavaduotojas Algimantas Vakarinas prasitarė, kad vienam iš socialdemokratų – Romui Adomavičiui – siūloma vadovauti Vilniui.

R.Adomavičius „Kauno dienai” patvirtino sulaukęs neoficialių siūlymų užimti mero postą, tačiau jų rimtai nevertinąs. Jo teigimu, kol neaiškus interpeliacijos likimas, apie postų dalybas kalbėti dar labai anksti.

„Interpeliacija turi prasmę tik tada, kai tampa aišku, kad valdančioji dauguma nebegali valdyti arba konkretus žmogus – meras ar vicemeras – nebegali eiti pareigų. Kol kas negalima priiminėti rimtų sprendimų remiantis turima informacija apie valdančiosios koalicijos korupcinius ryšius. Tai dar reikia įrodyti”, – tikino R.Adomavičius.

Kad interpeliacijos procedūra būtų pradėta, būtina surinkti 17 sostinės Tarybos narių parašus. Interpeliaciją jau dabar linkę paremti 10 konservatorių, 9 liberalcentristai ir 2 Rusų sąjungos nariai. Iš viso – 21 tarybos narys, tačiau valdžiai nuversti reikia 26 tarybos narių balsų. Paramos tikimasi iš 4 liberalų ir 2-3 socialdemokratų. Tiesa, kol kas nei liberalai, nei socialdemokratai nėra nusprendę, ar palaikys interpeliaciją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.