A.Macijauskas nenori būti dvyliktuoju žaidėju

Po patirtos Achilo sausgyslės traumos dar visiškai neatsigavęs Arvydas Macijauskas savarankiškai dirba Klaipėdoje, padedamas Sopoto „Prokom Trefl” komandos fizinio rengimo trenerio Aleksandro Kosausko. Krepšininkas atmeta galimybę kartu su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine vykti į Europos čempionatą Ispanijoje ir atlikti ant suolelio sėdinčio dvyliktojo žaidėjo vaidmenį.

27 metų 192 cm ūgio žaidėjas dar nesijaučia atsigavęs, todėl atsisakė kvietimo tęsti reabilitaciją kartu su rinktinės kandidatais.

„Su rinktine dirbti nelabai išeina – varžybos, išvykos, dažnai likčiau vienas, tad geriausia dirbti su žmogumi, kuris viską žino ir mane supranta”, – taip snaiperis apibūdino dabartines treniruotes su buvusiu Kauno „Žalgirio” ir rinktinės fizinio rengimo treneriu A.Kosausku. Jis teigė, jog netrukus A.Kosauskas turės išvykti į savo klubą Lenkijoje, tad teks dirbti vienam.

Praėjusią vasarą su „Olympiacos” klubu A.Macijauskas sudarė ketverių metų sutartį, tačiau sezono pradžioje krepšininkui trūko Achilo sausgyslė, ir į aikštę lietuvis grįžo tik šių metų balandį. Per Graikijos lygos finalo seriją Kalašnikovu vadinamas krepšininkas patempė tą pačią koją.

Paklaustas, kaip susiplanavęs paskutinį vasaros mėnesį, A.Macijauskas atsakė: „Darbuojamės, viskas eina geryn. Po mėnesiuko teks važiuoti į „Olympiacos” klubą, tad laiko pasiruošti bus pakankamai.”

Jau esame rašę, jog Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vladas Garastas užsiminė, kad vienas iš variantų – žaisti negalintį A.Macijauską į Europos čempionatą Ispanijoje pasiimti kaip dvyliktą žaidėją.

„Aš tokį žaidėją, – jis galės žaisti, ar negalės, – norėčiau matyti mūsų rinktinėje Ispanijoje, – prieš kurį laiką sakė V.Garastas. – Mes turime galvoti ir apie ateinančius metus. 1996 metų olimpinėse žaidynėse Atlantoje juk bronzos medalį iškovojo vienuolika mūsų žaidėjų. O gal ir dabar taip galima – vežti vienuolika žaidėjų ir dvyliktą A.Macijauską?”

Pats krepšininkas tokius LKF vadovo norus vertina atsargiai: „Pirma, kas mane išleis į čempionatą? „Olympiacos” moka pinigus. Galiausiai turiu pasirengti ir ateinančiam sezonui. O jei vykčiau į Ispaniją, ten atostogaučiau ir žiūrėčiau varžybas – nė vienai komandai tai nebūtų tikslinga.”

Individualiai rengdamasis naujam sezonui Arvydas domisi, kaip sekasi rinktinės bendraklubiams žaisti kontrolines varžybas. „Džiaugiuosi, kai jie laimi ir išgyvenu, kai nepasiseka”, – sakė Macas.

Pasak jo, ši vasara jam nėra tokia liūdna, koks buvo praėjęs ruduo. „Kai patyriau traumą, nieko negalėjau daryti. O dabar viskas normalu – dirbu, rengiuosi sezonui, – pakiliai kalbėjo krepšininkas. – Kol kojos neskauda, nėra ko liūdėti.”

Į klausimą, ar individualiai treniruotis sunkiau nei su visa komanda, A.Macijauskas nusijuokė: „O jums į darbą sunku eiti? Negaliu svarstyti, sunku ar ne, – man krepšinis yra ir hobis, ir darbas. Laimingi žmonės, kurie gali dirbti tai, ką nori. Ir aš džiaugiuosi savo darbu. Man jokių sunkumų dėl to nekyla.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.