Poilsiautojai migruoja Girulių link

Uostamiesčio paplūdimiuose dirbantys gelbėtojai ir verslininkai šią vasarą pastebi savotiškus poilsiautojų srautų pasiskirtymus.

Giruliuose ir Neįgaliųjų paplūdimyje – žmonių anšlagas, o dirstelėjus į priešingą pusę, Melnragės link, į akis krinta akivaizdus skirtumas – Melnragės pusėje poilsiautojų kur kas mažiau.

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyresnysis specialistas Aleksandras Mefiodas per 30 metų sakė neprisimenąs tokių metų, kad Giruliuose ir Neįgaliųjų paplūdimiuose kaitintųsi tokia masė žmonių.

Gelbėtojui antrino ir verslininkai, pastebėję, kad šią vasarą daugiau poilsiautojų renkasi būtent šiuos paplūdimius. Tiesa, priežastis visi nurodo skirtingas.

„Ant kalno Giruliuose buvote užlipę? Ten faktiškai antras miestas: nuosavi namai, poilsinės, kempingas”, – sakė A. Mefiodas.

I Melnragėje daugelį atbaido nešvarus paplūdimys bei vanduo. Vyresnysis specialistas nurodė ir dar vieną priežastį – birželio pradžioje I Melnragę pamėgęs neblaivus jaunimas ir toliau ten sėkmingai renkasi.

Karklė daugelį poilsiautojų atbaido akmenimis nuklotu krantu bei prastu jūros dugnu, o štai Neįgaliųjų paplūdimį daugelis renkasi dėl erdvios automobilių stovėjimo aikštelės bei galimybės greitai pasiekti pliažą.

Lauko kavinių Giruliuose šeimininkas Rytis Murmokas teigė taip pat šią vasarą pastebėjęs didesnį žmonių antplūdį nei ankstesniais metais.

Jo nuomone, poilsiautojus į Girulius traukia ramesnė ir solidesnė publika. Anksčiau verslininkas pats vaikydavęs iš paplūdimio jaunuolius su alaus „bambaliais”.

R. Murmokas nurodė ir kitą priežastį – didelį prekių pasirinkimą bei maisto kokybę lauko kavinėse, kurios toli gražu neprimena pajūriui būdingų palapinių.

Verslininko teigimu, kad Girulių paplūdimį pamėgo ir Lietuvos įžymybės. Dažną garsių žmogų esą galima pamatyti sėdint lauko kavinėje saulei leidžiantis. Anot R. Murmoko, čia vakarus leisti pamėgo „Mango” merginos, „bavarai”, lankėsi Virgis Stakėnas su šeima, krepšininkas Saulius Štombergas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.