Macas su S.Serapinu pluša ir per karščius

Krepšininkai Arvydas Macijauskas ir Simonas Serapinas Klaipėdoje prakaitą lieja su buvusiu ilgamečiu „Žalgirio” ir Lietuvos rinktinės fizinio rengimo treneriu Aleksandru Kosausku.

Vakar žinomi mūsų miesto oranžinio kamuolio meistrai treniravosi „Akropolyje” įsikūrusiame sporto klube „Fitness panorama”.

Krepšininkai, įdėmiai klausydami A.Kosausko nurodymų, daugiausia mankštino ir stiprino kojų raumenis.

Tyrė specialiu prietaisu

„Macijauskui reikia sutvirtėti po Achilo sausgyslės traumos, o Serapinui reikia stiprinti kojas. Jam trūksta greičio”, – „Klaipėdai” sakė A.Kosauskas.

„Treniruotės miške, stadione, paplūdimyje vyksta jau ketvirta savaitė. Bėgiojame, atliekame įvairius fizinius pratimus, mankštinamės ir su kamuoliu. Treniruosimės dar šiek tiek ilgiau nei savaitę”, – pridūrė specialistas.

Kokia yra dabartinė A.Macijausko ir S.Serapino sportinė forma, pašnekovas šiuo metu tiksliai atsakyti negalėjo.

„Reikia pamatyti juos žaidžiančius. Prieš pradedant šią treniruočių stovyklą Kaune specialiu prietaisu tikrinome krepšininkų visas raumenų grupes, jėgą, greitį. Sužinojome, kokias raumenų grupes reikia stiprinti. O ar yra poslinkis į priekį, pamatysime po 10 dienų, kai vėl nuvyksime į Kauną”, – teigė A.Kosauskas.

Įkvėpė A.Sabonio pavyzdys

Paklausus vieno brangiausiai Europoje apmokamų krepšininkų Arvydo Macijausko (pernai su Pirėjo „Olympiakos” klubu sudarė 4 metų 9 mln. eurų vertės sutartį, – aut.past.), kodėl į talką pasikvietė būtent šį trenerį, snaiperis atrėžė:

„A.Kosauskas turi sukaupęs daug patirties. Juk jis Arvydą Sabonį po Achilo sausgyslės operacijos yra pastatęs ant kojų. Su treneriu esame seni draugai, daug metų dirbame. Džiugu, kad jis specialiai dėl to iš Kauno atvažiavo į Klaipėdą”, – neslėpdamas pagarbos treneriui kalbėjo 27 metų krepšininkas.

Nekvietė į rinktinę

Salonikų „Aris” ekipai (Graikija) atstovaujantis Simonas Serapinas teigė, kad jam treniruotis su A.Macijausku ir A.Kosausku yra malonu.

„Norisi sustiprėti fiziškai. Siekiu į ekipą nuvažiuoti gerai pasiruošęs. Baigsis krepšininko karjera, tuomet ir pailsėsiu, o dabar reikia dirbti, dirbti ir dar kartą dirbti”, – ryžtingai kalbėjo sportininkas.

Pasiteiravus, ar neskaudu, kad šiemet nepakviestas į nacionalinę vyrų krepšinio rinktinę, S.Serapinas atsakė per daug nesikrimtęs.

„Nieko nepakeisi. Kiekvienas treneris turi savo taktiką. Žino, ko jam reikia. Trejus metus buvau kviečiams į rinktinę. Šįkart, nesulaukęs kvietimo, tikrai negaliu pykti. Juk paskutinis mano sezonas nebuvo stebuklingas. O ateityje, reikia tikėti, žaisiu rinktinėje. Be abejo, širdyje dega toks noras”, – neslėpė atletas.

Strategus slegia žvaigždės

S.Serapinas sakė stebėjęs draugiškas rinktinės rungtynes, tačiau pripažino, kad pradžia – nėra itin džiuginanti.

„Anksčiau Lietuva per draugiškas rungtynes triuškindavo savo varžovus, o šįkart sekasi sunkiai. Daug kas tikėjosi geresnio žaidimo, tačiau nereikia daryti išvadų anksčiau laiko.

Vis dėlto ir treneriai visi nauji. Žinoma, jie dirbo su jaunimu, tačiau čia juk suvažiavo žvaigždės iš gerų užsienio klubų ir net iš NBA. Gal tai trenerius šiek tiek glumina. Bet dar per anksti daryti išvadas. Manau, vyrai dar parodys, ką sugeba”, – neslėpdamas vilčių klabėjo S.Serapinas.

Panašiai kalbėjo ir A.Macijauskas, kuris teigė, kad sportinė forma vyrams reikalinga tik po mėnesio. „Laiko susižaisti dar yra. Pagyvensim – pamatysim”, – nenorėdamas prognozuoti teigė A.Macijauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.