Neįtiko meniu

Labai mažos porcijos ir prėski patiekalai.

Taip kai kurie pacientai ir jų artimieji vertina Klaipėdos universitetinės ligoninės maistą.

Kiti – priešingai, ligoninės virėjoms negaili pagyrų ir teigia, kad yra maitinami taip skaniai bei gausiai, kad net prašo artimųjų nebenešti lauknešėlių.

Klaipėdietė Agnė Ramanauskaitė pasakojo, kad jos garbaus amžiaus tėvelis po insulto priepuolio buvo paguldytas į Klaipėdos universitetinės ligoninės Reabilitacijos skyrių.

Moteris stebėjosi, kodėl skyriuje, kur žmonės gydomi mažiausiai mėnesį, toks varganas maitinimas.

„Mano tėvui skirtas 48 dienų reabilitacijos kursas, kainuojantis apie 6 tūkst. litų, bet visiškai kompensuojamas valstybės. Mane sujaudino tai, kaip maitinami žmonės, kuriems reikia daug jėgų vėl atsistoti ant kojų ir grįžti į normalų gyvenimą”, – teigė A.Ramanauskaitė.

Moteris pateikė ligonio vienos dienos meniu: „Pusryčiams duodama porą šaukštų košės, gabalėlis sviestu apteptos duonos ir puodelis arbatos. Pietums – maža beveik pustuštė lėkštutė sriubos, mažas kotletukas ir porą šaukštelių ryžių košės. Vakarienei – du gabaliukai juodos duonos, gabalėlis dešros, sviesto ir arbatos. Ir taip maitinami suaugę, ligų išsekinti žmonės, nors už kiekvieno gydymą valstybė sumokėjo po 6 tūkst. litų”.

Universitetinės ligoninės maistas nustebino ir klaipėdietę Laimą, su mažamete dukrele gulėjusią Infekcinių ligų skyriuje.

„Maistas buvo išties neskanus – mes jo net nevalgydavome. Viskas atsidavė pamazgomis. Nors girdėjau, kad kituose tos pačios ligoninės skyriuose pacientai maitinami labai gerai”, – pasakojo Laima.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiąjį gydytoją Vinsą Janušonį nustebino tokie pacientų skundai. Pasak gydytojo, jis kaip tik nuolat girdi komplimentus ligoninės maistui.

„Kai ligoniams išdalijame anketas, jie beveik visada jį pagiria”, – teigė V.Janušonis.

Vyriausiasis gydytojas nemano, kad pacientai maitinami skurdžiai. Maistą parenka net trys ligoninės dietininkės ir viena dietologė. Jos pasirūpina, kad maistas būtų skanus ir maistingas.

Kad Klaipėdos universitetinėje ligoninėje maitinama pakankamai skaniai, pritarė ir ne vienas šioje gydymo įstaigoje sutiktas pacientas.

Liucija Gedminienė sakė, kad šioje ligoninėje guli dažnai, nes ją kamuoja širdies ritmo sutrikimai, ir visada maistu lieka patenkinta.

Petronėlė Kačerauskienė, gulėjusi ir Mažeikių bei Palangos gydymo įstaigose, teigė, kad geriausiai maitina Klaipėdos universitetinėje ligoninėje.

Maistą gyrė ir čia besigydanti Marija Andriuškaitienė.

O ligonis Jonas Vilkas net juokavo, kad namiškių lauknešėliai jam nereikalingi. Esą ir taip ligoninėje maitina skaniai ir gausiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.