Pasislėpus nuo policijos – nauji nusikaltimai

Šešis kartus teistas klaipėdietis, pasislėpęs po nuosprendžio apskelbimo, laiko veltui neleido – vyriškis įtariamas dar keturiais nusikaltimais.

Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl Aleksandro Rybakovo (gim. 1969 m.) nusikalstamų veikų.

A. Rybakovas buvo kaltinamas tuo, jog, veikdamas kartu su Artūru Rėjumi (gim. 1978 m.) organizuotoje grupėje, pardavinėjo ir platino narkotines bei psichotropinės medžiagas.

Pernai birželio 14 dieną Klaipėdos miesto apylinkės teismas A. Rybakovą išteisino dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo, tačiau pripažino kaltu dėl šių metų laikymo ir nuteisė 1 metų 3 mėnesių laisvės atėmimo bausme.

A. Rybakovas nuo bausmės atlikimo pasislėpė. Šių metų gegužės 11-ąją buvo paskelbta respublikinė jo paieška, o jau po dviejų savaičių vyriškis VPK ONTT pareigūnų buvo sulaikytas Rambyno gatvėje.

Policijos įtarimais, pasislėpęs nuo bausmės atlikimo A. Rybakovas įvykdė naujus nusikaltimus.

A. Rybakovas įtariamas tuo, kad už 100 Lt įgijo, laikė ir gabeno turkų gamybos 9 mm kalibro dujinį pistoletą „BLOW Magnum Mod. 200”, perdarytą šaudyti koviniais šoviniais.

Be to, įtariama, kad jis, turėdamas tikslą platinti, laikė narkotines medžiagas. Per kratą pas jį rasta kanapių ir jų dalių, heroino, taip pat metamfetamino ir amfetamino. Pareigūnai mano, kad A. Rybakovas psichotropinių narkotikų duodavo vartoti ir savo nepilnametei sugyventinei. Už tai irgi numatyta baudžiamoji atsakomybė.

Taip pat įtariama, kad A. Rybakovas neteisėtai naudojosi svetimu vardu išduota asmens tapatybės kortele ir dar vienam asmeniui išduotu vairuotojo pažymėjimu.

A. Rybakovui paskirta kardomoji priemonė – suėmimas iki spalio 5 d. Anksčiau jis teistas 6 kartus – už piktybinį chuliganizmą, vagystę, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.