Paskelbta U-21 rinktinės sudėtis rungtynėms su Austrija

Rugpjūčio 21 dieną Lietuvos jaunimo (U-21) rinktinė draugiškose rungtynėse susitiks su Austrijos U-21 rinktine. Rungtynės vyks Vilniuje, „Vėtros” stadione, 18.00 val.

Lietuvos U-21 rinktinės vyriausiasis treneris Igoris Pankratjevas trečiadienį paskelbė rinktinės sudėtį šioms rungtynėms.

Pasak I.Pankratjevo, rungtynės su austrais lietuviams bus generalinė repeticija prieš UEFA Europos atrankos rungtynes su danais: „Rungtynėse su austrais žaisime tokia pat sudėtimi ir taktika, kaip planuojame žaisti rugsėjo mėn. 7 d. atrankos ciklo rungtynėse Alborge su Danijos U-21 futbolo rinktine.”

„Svarbiausias mūsų tikslas dabar yra „susišlifuoti” tarpusavyje, suderinti žaidimo taktiką, – kalbėjo buvęs „Žalgirio” strategas. – Slovėnijoje žaidėme taip pat šia sudėtimi, persvarą turėjo slovėnai, tačiau progų iš tiesų daugiau turėjome mes.”

„Malonu, kad futbolo klubai išleido mūsų kviečiamus futbolininkus į rinktinę, tačiau yra keli žaidėjai, kurie taip pat turėjo būti rinktinės sudėtyje, tačiau dėl patirtų traumų, jų nebus, tai – Bartkus, Slavickas, Arlauskis,” – oficialiai LFF interneto svetainei teigė strategas.

„Tikslas per artimiausias rungtynes su austrais yra sportinis – tik laimėti, – kalbėjo treneris. – Tuomet teigiamos emocijos vyrams būtų tarsi paspirtis labai svarbiose rungtynėse su danais”.

Lietuvos U-21 rinktinė į treniruočių stovyklą renkasi rugpjūčio 19 d. Treniruotė vyks 18 val. „Vėtros” stadione. Rugpjūčio mėn. 20 d. 18 val. vyks antroji lietuvių treniruotė „Žalgirio” stadione.

Daugiausiai futbolininkų į rinktinę – po keturis – delegavo Panevėžio „Ekranas” ir „Šiauliai”. Trys žaidėjai pakviesti iš Marijampolės „Sūduvos”. Tuo tarpu iš „A Lygos” klubų rinktinėje nėra nei vieno žaidėjo tik iš Vilniaus „Žalgirio”.

Rinktinėje taip pat yra du „legionieriai” – savaitgalį Vokietijos taurės rungtynėse lemiamo 11 metrų baudinio į Miuncheno „Bayern” vartus neįmušęs Mindaugas Palionis ir Danijos „Herfolge” klube rungtyniaujantis Rytis Leliūga.

Paskutines rungtynes Lietuvos jaunimo rinktinė žaidė birželio 5 dieną, kai 2-1 buvo pralaimėta slovėnams. Lyginant su tomis rungtynėmis, sudėtyje nėra „Šilutės” vartininko Lauryno Vertelio, „Intero” gynėjų Vitalijaus Savicko ir Rolando Slepakovo, „Vėtros” saugo Roberto Vėževičiaus, „Sūduvai” atstovaujančio Artūro Kėrio ir traumuoto „Kauno” saugo Andriaus Bartkaus. Puolimo grandyje neliko „Žalgiriui” atstovaujančio Nikolajaus Misiuko ir Samaros „Krylja Sovetov” priklausančio Evaldo Raziulio.

Įdomu yra tai, kad jauniausiam rinktinės nariui, Visagino „Intero” puolėjui Arvydui Novikovui yra vos 16 metų. Jaunasis puolėjas, šiemet klubo gretose dažniau rungtyniavęs saugo pozicijoje, A Lygoje aikštėje pasirodė dešimt kartų – penkis kartus po keitimo ir penkis kartus nuo rungtynių pradžios – tačiau įvarčio dar nepelnė.

Lietuvos jaunimo rinktinės sąrašas draugiškoms rungtynėms su Austrija

Vartininkai

1. Giedrius Arlauskis („Šiauliai”, 19 metų)
2. Tadas Kauneckas (Panevėžio „Ekranas”, 21)

Gynėjai

3. Georgas Freidgeimas („Vilnius”, 19)
4. Davidas Arlauskis („Šiauliai”, 20)
5. Kazimieras Gnedojus (Klaipėdos „Atlantas”, 21)
6. Deividas Padaigis („Ekranas”, 21)
7. Vaidas Slavickas (Marijampolės „Sūduva”, 21)
8. Paulius Vaikasas („Šilutė”, 19)
9. Linas Klimavičius („Sūduva”, 18)
10. Mindaugas Palionis (Burghauzeno „Wacker”, Vokietija, 20)

Saugai

11. Marius Činikas (FBK „Kaunas”, 21)
12. Mindaugas Lukoševičius („Šiauliai”, 20)
13. Rytis Leliūga („Herfolge”, Danija, 20)
14. Žilvinas Banys („Ekranas”, 21)
15. Dominykas Galkevičius („Ekranas”, 20)
16. Andrius Urbšys („Sūduva”, 20)
17. Mantas Kuklys („Šiauliai”, 20)
18. Robertas Vėževičius (Vilniaus „Vėtra”, 21)

Puolėjai

19. Artūras Jeršovas (Visagino „Interas”, 21)
20. Evaldas Grigaitis („Vėtra”, 19)
21. Arvydas Novikovas („Interas”, 16)

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.