Amžiaus statybas Šiauliuose ketinama baigti po metų

Beveik trylika metų statomai Šiaulių apskrities ligoninės Moters ir vaiko klinikai reikia dar 24 milijonų litų, tačiau jau kitų metų rugsėjį ketinama atverti gydyklos duris.

Šiuo metu į Moters ir vaiko klinikos statybą jau investuota daugiau kaip 30 milijonų litų, rašo „Šiaulių kraštas”.

1995 metais pradėtas statyti tuometinės Respublikinės Šiaulių ligoninės Vaikų chirurgijos korpusas perprojektuotas į Moters ir vaiko kliniką. Trūkstant lėšų pastatas kelerius metus buvo užkonservuotas.

2005 metų pavasarį statybos ir apdailos darbai visiškai užbaigti Moters ir vaiko klinikos C korpuse, gydymo įstaigos eksploatacijai pateikta beveik pusketvirto tūkstančio kvadratinių metrų. Bendras klinikos plotas yra beveik 16 tūkstančių kvadratinių metrų.

Klinikos įrengimo bei apdailos darbai tęsiami A ir B korpusuose. Į Moters ir vaiko kliniką, užbaigus projektą, bus integruotos Akušerijos-ginekologijos ir Vaikų ligų klinikos.

Klinikos A ir B korpuse dabar vyksta intensyvūs vidaus statybos darbai: vedžiojama elektros instaliacija, ventiliacija, šildymo sistema, kanalizacija, pradėti apdailos darbai.

Šiaulių apskrities ligoninės direktoriaus pavaduotoja pediatrijai, Vaikų ligų klinikos direktorė, lokalaus medicininio audito vadovė Regina Ulkštinienė „Šiaulių kraštui” aprodė įrenginėjamą B korpusą.

Čia ketinama įrengti itin modernią gydyklą, pritaikytą moterims ir vaikams. Palatose bus įrengti dušai ir tualetai, triukšmo izoliacija, net durys į palatas bus nupirktos iš specialios medžiagos, ant kurios vaikai galės piešti su flomasteriais.

Bus įrengtas ne tik liftas, bet ir pora atskirų komercinių VIP skirtų gimdymo palatų. Medicinos personalui ketinama įrengti atskirus poilsio kambarius – gydytojo, slaugytojų, prie kambarių – dušai ir tualetai.

„Pagaliau ir mūsų moterys turės modernias gimdymo palatas. Niekam ne paslaptis, kad Šiaulių gimdymo namai supuvę ir kiauri. Šiaurės Lietuvoje ši klinika bus moderniausia, todėl bus pajėgi priimti pacientes ne tik iš apskrities”, – sakė R. Ulkštinienė

R. Ulkštinienė prisiminė, kad ilgas ir sunkus kelias buvo ne tik kliniką statant, bet ir saugant. Sunkiausiais momentais ne kartą buvo siūlyta didžiulį pastatą (ministerijos atstovų pavadintą Pentagonu) nugriauti, ir už parduotas plytas išmokėti ligoninės darbuotojams atlyginimus.

Užkonservavus kliniką reikėjo prižiūrėti, kad neišvogtų statybinių medžiagų. Direktorės žodžiais, per tuos metus nebuvo pavogtas nė vienas langas.

Jau įrengtas C korpusas kol kas tuščias, tačiau valytojai patalpas periodiškai valo.

Iš viso šioje klinikoje bus 280 lovų, bus įrengtas penkių operacinių blokas.

„Ar realu gauti pabaigtuvėms dar 24 milijonus litų? Artėja rinkimai”, – nusijuokė direktorė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.