Nekilnojamojo turto agentų veiklos standartus užtikrins speciali kortelė

Šalies nekilnojamojo turto agentų veiklos standartams nuo šiol žymės speciali kortelė. Lietuvos Nekilnojamojo turto agentų asociacijos (NTAA) dokumentas bus nemokamai išduodamas visiems jos nariais tapusiems specialistams, sutikusiems laikytis asociacijos Etikos kodekso ir jos taisyklių. Pristatydama naująją asocijuoto agento kortelę, NTAA siekia skatinti šio sektoriaus paslaugų kokybę ir mažinti nekvalifikuotų nekilnojamojo turto agentų skaičių šalyje.

„Tikimės, kad ši rinkos naujovė ir narystė mūsų asociacijoje paskatins specialistus tobulinti savo veiklos metodus ir leis aiškiau nubrėžti ribą tarp kvalifikuoto ir nekvalifikuoto agento. Naujoji kortelė taip pat turėtų tapti tam tikru garantu ir agentūroms bei klientams, kurie suinteresuoti gauti kokybiškas paslaugas”, – teigė NTAA direktorius Simas Bartulis.

Pasak p. S. Bartulio, šiuo metu Lietuvoje nekilnojamojo turto agentu gali tapti bet kas, nes netaikomi jokie kvalifikacijos ar atsakomybės reikalavimai, tad nesąžiningų ir nekompetentingų paslaugų teikėjų šioje srityje tik daugėja, o jų veiksmai gali kenkti visų specialistų reputacijai. Asocijuoto agento kortelė yra pirmasis NTAA žingsnis siekiant skatinti atsakingą nekilnojamojo turto agentų požiūrį į savo veiklą ir klientų pasitikėjimą jų darbu.

Šiuo metu NTAA taip pat sudarinėja licencijavimo nuostatus ir rengia kvalifikacijos kėlimo programas, kurie apibrėš oficialius šios srities specialistams keliamus kriterijus. Skirtingai nei Lietuvoje, JAV nekilnojamojo turto agentų ir brokerių licencijavimas taikomas jau nuo 1922 metų, griežtos taisyklės nustatytos ir daugelyje Europos šalių, pavyzdžiui, Lenkijoje ar Vokietijoje.

Prašymą tapti NTAA nariu galima užpildyti jos svetainėje adresu www.ntaa.lt, joje taip pat pateikiami ir asociacijai priklausančių narių sąrašai. Siekdama informuoti klientus ir nekilnojamojo turto agentūras, asociacija sudarinėja ir nekokybiškas paslaugas teikiančių agentų sąrašus, kuriuos galima rasti jos svetainėje. Norintieji informuoti asociaciją apie agentų darbą, tai gali padaryti el. paštu: info@ntaa.lt, arba telefonu: 8 603 09397.

Savo veiklą pradėjusi 2007 metų pradžioje, NTAA jau organizavo konferenciją nekilnojamojo turto agento licencijavimo tema, surengė seminarų asociacijos nariams ir šios srities specialistams, paruošė ir patvirtino Nekilnojamojo turto agentų etikos kodeksą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Nekilnojamojo turto agentų veiklos standartus užtikrins speciali kortelė"

  1. AGENTAS

    Idomu kokie saviveiklininkai pasisavino teise spresti kas gali buti agentu o kas ne? Kas jiems suteike tokius igaliojimus? Jeigu net profesionalus specialistai, baige VGTU nt vertinima ir valdyma neigyja teises nei tarpininkauti nei vertinti turta. Dabar bet kuris eilinis pilietis, netgi nebaiges jokiu mokslu, bet pasiemes kazkokia neaiskia kortele, pataps rimtesniu specialistu uz magistra? Absoliuti nesamone!!! Eilinis pasipinigavimas ir nieko daugiau. Manau kad reiketu pasirupinti pirma tuo, kad zmones, gave atitinkama issilavinima, gautu ir teise uzsiimti atitinkama veikla.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.