JAV karių Irake skaičius šiuo metu yra rekordiškai didelis

JAV karių Irake šiuo metu yra daugiausiai per visą karo laikotarpį – maždaug 162 tūkst., antradienį pranešė Pentagonas.

Atstovas Bryanas Whitmanas (Brajenas Vitmanas) sakė, kad toks skaičius susidarė iš dalies dėl perdavimų vienų dalinių kitiems. Be to, naujos JAV karių pamainos Irake kurį laiką tarnauja drauge su tomis, kurių atvyko pakeisti.

Pasak B.Whitmano, nors karių skaičius dažnai kito, ankstesnis rekordas, kaip manoma, buvo kiek daugiau nei 161 tūkst. karių, kurie Irake tarnavo 2005 metų sausį, kai šioje šalyje vyko nacionaliniai rinkimai.

Pagal prezidento George’o W.Busho (Džordžo V,Bušo) planą, kurį jis paskelbė sausį, JAV kariškiai pajėgas Irake papildė maždaug 30-čia tūkst. karių. Šis didinimas Vašingtone vertinamas labai prieštaringai. Demokratai ir kai kurie G.W.Busho respublikonai mano, kad atėjo laikas visiškai išvesti karius iš Irako.

B.Whitmanas sakė, kad normalus pajėgų dydis, įskaitant papildomai atsiųstus karius, būtų maždaug 156-157 tūkst., jei jokie daliniai neišvyktų ir neatvyktų.

Virš 160 tūkst. skaičius padidėjo ne dėl pastangų dar labiau didinti pajėgas papildomų karių, nurodė jis.

Nuo JAV vadovaujamos invazijos į Iraką 2003 metais šioje šalyje jau žuvo daugiau kaip 3 680 Amerikos karių ir dešimtys tūkstančių irakiečių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.