Policija surado „Lietuvos kaimo erelį” ir jo auką

Šilutės rajono policija surado smurtautoją, kuris internete patalpintame vaizdo filmuke muša moterį.

Praėjusią savaitę Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba (LGKT) pranešė apie populiariame JAV vaizdo įrašų portale patalpintą vaizdo įrašą, pavadinimu „Lietuvos kaimo erelis” – jame vyras kumščiais ir kojomis muša savo auką.

Šilutė rajono policija trečiadienį paskelbė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl interneto svetainėse platinto vaizdo klipo.

Policijos pareigūnai nustatė, kad filmuotoje medžiagoje užfiksuotas 40-mečio G.J. ir 45-erių jo sugyventinės A.Ž. konfliktas, vykęs pernai vasarą, porai gyvenant Švėkšnos seniūnijos Lekiškės kaime.

Šiuo metu pilietis G.J. yra apklausiamas Šilutės rajono policijos komisariate, įtarimai jam kol kas nepareikšti.

Kiek anksčiau policija teigė, jog ikiteisminis tyrimas negali būti pradėtas, nes nėra nukentėjusio asmens skundo, neaišku, ar vaizdo klipas filmuotas Lietuvoje, taip pat nežinoma, ar jis nėra inscenizuotas.

Generalinio prokuroro pavaduotojo Vytauto Barkausko teigimu, nors Baudžiamojo proceso kodeksas numato, kad tokia byla turėtų būti pradėta privataus kaltinimo tvarka, tačiau prokuratūra atkreipė dėmesį į atsakingų institucijų pateiktą informaciją, jog net 82 proc. moterų kenčia nuo savo sutuoktinių.

„Tad šiuo konkrečiu atveju nelaukdami nukentėjusiosios skundo aiškinsimės įvykio aplinkybes ir nagrinėsime, ar buvo padaryta nusikalstama veika”, – Generalinės prokuratūros pranešime spaudai teigia V.Barkauskas.

Pasak jo, jei būtų surinkta pakankamai duomenų įrodančių vyro kaltę, maksimali numatyta bausmė – vienerių metų laisvės atėmimas.

LGKT antradienį pranešė, jog internete yra ir daugiau smurto scenų iš Lietuvos – tarnybai anonimas elektroniniu paštu atsiuntė dar 7 vaizdo klipus, patalpintus svetainėje „youtube.com”.

Daugumoje pateikiamų įrašų smurtaujama prieš vaikus. Kaip pranešė LGKT, tikėtina, kad vaizdai filmuoti Lietuvos mokymo įstaigose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.